Ganduri ascunse ale mamelor naturale fata de mamele vitrege

/ / Modificat: 2011-11-10
Ganduri ascunse ale mamelor naturale fata de mamele vitrege

Atunci cand o casnicie esueaza, iar adultii sunt nevoiti sa plece pe drumuri diferite, anumite ganduri ascunse ale mamelor naturale fata de mamele vitrege raman deseori nerostite. Iata ce si-ar dori majoritatea mamicilor recasatorite sa le spuna femeilor care isi asuma un rol important in viata copiilor lor.

Foto: ivstatic.com

Ma bucur ca imi iubesti copilul

Faptul ca mamele naturale traiesc un sentiment de gelozie atunci cand copilul lor se ataseaza de mama vitrega este firesc. Cu toate acestea, ele isi iubesc suficient de mult micutul incat sa isi doreasca sa fie ingrijit si ocrotit de persoanele din jur.

Ma bucur ca te implici

Ideea ca exista cineva care se asigura de bunastarea copilului cand ea nu poate fi alaturi de el ii confera mamicii naturale un sentiment de liniste. Daca mama vitrega se implica in mod activ in cresterea si educarea corecta a micutului, se naste o colaborare fericita intre cele doua familii din care acesta face acum parte.

Rezerva-mi momentele importante

Mama naturala va considera intotdeauna ca momentele importante din viata copilului ii sunt pe deplin rezervate. Prima manichiura a fetitei sau prima vizita la zoo nu se pot consuma in lipsa ei, de aceea se asteapta ca mama vitrega sa o intrebe inainte daca o anumita actiune i se cuvine sau nu.

Nu aplica alte metode de disciplina decat pe ale mele

Toti parintii stabilesc impreuna metodele de disciplinare, de aceea mamele naturale se asteapta ca noua partenera a fostului sot sa le respecte intocmai. In caz contrar, conflictele nu vor intarzia sa apara.

Invita-ma la petreceri, chiar daca te simti stanjenita

Atunci cand organizeaza o petrecere in care copilul este implicat, mamele naturale se asteapta sa primeasca o invitatie, in ciuda circumstantelor stanjenitoare. In acest fel, mama vitrega demonstreaza ca ii respecta statutul si nu intentioneaza sa o excluda treptat din viata propriului copil.

Nu ma jigni in fata copilului meu

Mamele naturale care accepta sa-si imparta autoritatea parinteasca nu vor tolera niciodata sa fie desconsiderate in fata copilului. Desi nu au pretentia sa fie adorate de mama vitrega, criticile si remarcile negative trebuie sa ramana intre patru ochi.

Nu mai am sentimente pentru fostul sot

Mamele naturale si-ar dori sa nu mai fie suspectate de mamele vitrege ca incearca sa-si reccereasca fostul sot. Dragostea si intimitatea s-au sfarsit odata cu divortul, iar acum comunicarea vizeaza strict cresterea copilului.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre