Framantarile unei mame. Da, SUNT vinovata

/ / Modificat: 2019-11-20
Framantarile unei mame. Da, SUNT vinovata

Da, sunt vinovata ca probabil multe alte mame care se simt la fel. Maternitatea nu este simpla si daca cineva iti spune altceva, acela singur nu este adevarul. Si multe mame vor ridica mainile pentru ca au acelasi sentiment. De vinovatie.

Da, sunt vinovat....

Mi-am dat seama ca sunt vinovata de multe lucruri, de o maternitate care pare perfecta, dar chiar nu este. DE CE ma simt vinovata?

  • Vinovata de a nu fi capabila sa mentin controlul fara sa ridic vocea.Vinovata pentru ca am avut mai putina rabdare azi, decat ieri.
  • Vinovata pentru ca sunt obosita in fiecare dimineata.
  • Vinovata pentru ca nu vreau sa cant toata dupa-amiaza, pentru ca am nevoie de ceva timp si pentru mine sau pentru ca vreau sa beau o cafea fara sa aud tipete in fundal!
  • Vinovata pentru ca nu am facut ordine in casa si nici nu-mi pasa, deoarece sunt zile in care prefer sa ma odihnesc.

Si ma voi simti vinovata toata viata

Sunt vinovata ca mi-am pierdut cumpatul in primele trei ore ale zilei (uneori in prima), pentru ca am cedat la manipularile copilului si am cedat atunci cand ar fi trebuit sa spun un "NU" ferm. Stiu ca cedand in fata celui mic este cea mai usoara cale de a rezolva problema, dar nu in fiecare zi am suficienta putere pentru a lupta. Sunt zile in care nu-mi iese totul asa cum vreau, dar pur si simplu, trebuie sa fiu bine.

Eu sunt vinovata ca mi-am incalcat propriile reguli, ca te-am mintit cand nu am stiut sa-ti raspund, ca m-ai vazut plangand cand ar fi trebui sa fiu puternica. Dar sunt si eu vulnerabila, desi incerc sa par mereu puternica.

Vinovata pentru ca am criticat alte mame inainte de a avea si eu copii. Iar acum sunt exact ca ele. Adica acea mama care ii da tableta copilului la restaurant pentru a putea manca in liniste si pentru a vorbi cu prietenii fara a fi intrerupti sau pentru a bea o cafea relaxata sau pentru a putea butona telefonul. De asemenea, pentru ca, din cand in cand, mai cumparar alimente si dulciuri nesanatoase.

Vinovata pentru ca nu stiu sa profit de perioada in care copiii dorm si prefer sa fac diverse lucruri prin casa. Ma simt vinovata pentru ca simt ca ziua trece foarte greu si imi doresc cu ardoare sa vina noaptea ca sa bag copiii la culcare si sa ma odihnesc si eu.

Da, sunt vinovata ca am simtit ca nu sunt o mama perfecta pentru copiii mei. Vinovata de a face multe greseli, de a-mi pierde controlul, de a nu fi acea mama pe care am visat-o pentru puii mei, de a cere mai mult decat ar trebui si de a plange noptile pentru ca cred ca as fi putut face mai bine.

Dar mai tarziu, cand ma imbratiseaza si imi spun ca ma iubesc, cand imi spun ca sunt cea mai buna mama din lume, TOTUL DISPARE. Tu esti cel mai bun judecator al meu, iar zambetul tau imi va da putere sa incerc sa fiu cea mai buna, cea mai buna mama pentru tine. Nu voi avea intotdeauna zile bune, dar dragostea pe care o simt pentru copiii mei este perfecta.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Maama Sentimente mama

Articole recomandate

Citeste si despre