Femeile sincere si care spun ceea ce gandesc tind sa ramana singure

/ / Modificat: 2019-07-02
Femeile sincere si care spun ceea ce gandesc tind sa ramana singure

Femeile care spun ceea ce gandesc sunt, de obicei, intelese gresit de lume. Stim ca, uneori, adevarul doare, dar asta nu ar trebui sa ne opresca sa-l spunem atunci cand este cazul.

Adesea cei din jur se astepta sa fii atent si delicat cu altii, dar de ce sa nu spui direct ceea ce trebuie spus?

A fi "brutal" de sincera implica sa vorbesti deschis, indiferent de ce poate simti celalalt de langa tine. La inceput poti parea o persoana odioasa care se simte bine vazand omul cum sufera, dar nu este deloc asa!

Studiile psihologice sustin ca acest lucru nu poate fi un atribut pozitiv, mai ales cand vine vorba despre relatii sociale.

Sentimentul de umor este de baza pentru a-ti face prieteni sau pentru a-ti gasi un partener si, in timp ce unii oameni pot rade la orice sau sa urmeze fluxul, exista cei care au o fire mai inchisa si a caror glume nu sunt pe placul celorlalti.

Femeile sincere tind sa ramana singure

Un studiu publicat in "Journal of Personality and Social Psychology" spune ca femeile care sunt corecte si directe au sanse mari sa ramane singure si intelese gresit.

Kai Chi Yam si Christopher Barnes, autorii studiului de la Universitatea Washington din Seattle, au constatat ca acei oameni a caror fire este mai relaxata trebuie sa se inconjoare cu mai multi oameni, sa extinda posibilitatile de a-si deschide cercul social pana cand vor gasi iubirea.

"Cei care pun mai putin accent pe onestitate si sinceritate au mai putin simt al umorului decat ceilalti," noteaza studiul.

Exercițiul a constat in evaluarea unui grup de 100 de persoane care au fost rugate sa evalueze glumele si sa-si exprime opiniile cele mai sincere. Astfel, cei care au fost cei mai sinceri, au mai putin simt al umorului. Cei mai multi oameni prefera un moment bun decat sa asculte discutiile unor oameni mai flexibili.

O femeie care spune adevarul are si avantaje

In ciuda acestui fapt, a fi o femeie care spune adevarul in fata are avantajele sale. Da, cuvintele ei uneori iti strapung sufletul ca un pumnal, dar exista o mare diferenta intre acei prieteni superficiali sau cei care te ranesc cu adevarat si pe cei care iti spun lucrurile in asa fel incat sa te protejeze.

A avea o persoana cinstita si directa in viata ta este o binecuvantare. Chiar daca doare, iti va spune ceea ce trebuie sa auzi pentru a vedea lucrurile cum sunt cu adevarat. Uneori prietenii sau familia ta tind tot timpul sa-ti dea dreptate, desi poate nu ai. Avantajul de a avea o prietenie sincera este ca nu va trebui sa te scuzi mereu in fata ei, vei fi deschis, deoarece este foarte interesata de tine si vrea sa fii un om mai bun. In plus, nemultumirile si problemele nu se vor acumula si chiar daca vor izbucni, se vor rezolva. Pentru ca da, de obicei acesti oameni sunt cei care fac primul pas.

O femeie sincera nu numai ca iti va spune atunci cand gresesti, dar iti va accepta si greselile. Nu ascunde faptul ca nici ea nu este perfecta si va fi prima care va recunoaste atunci cand va gresi.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Femei

Articole recomandate

Citeste si despre