Dragostea de mama nu are inceput si nici sfarsit

/ / Modificat: 2018-10-17
Dragostea de mama nu are inceput si nici sfarsit

Ce poate fi mai dureros pentru un copil decat lipsa mamei? Sau a tatalui? Cum poate un copil adormi fara mangaierea mamei lui, fara un "noapte buna" spus in soapta, fara bratele dragastoase sau fara o sarutare pe obraz atunci cand pleaca la scoala sau la gradinita? 

De fapt, acesta este drama traita de copiii a caror parinti aleg sa plece in strainatate pentru a le asigura un trai mai bun. Iar ei raman in grija bunicilor, a matusilor sau a altor rude, dar cu o mare durere in suflet.


Copiii inteleg ca parintii fac aceste sacrificii pentru ei, dar nu reusesc sa treaca peste momentele in care mama si tata nu sunt acolo cand ei sunt tristi, bolnavi sau apasati de alte griji.

"Nimeni nu m-a intrebat ce aleg: bani sau pe parinti langa mine!"

Si stai si te intrebi. Merita oare acest sacrificiu? Merita sa lasi copilul sa tanjeasca dupa dragostea si caldura mamei?Degeaba primesc de la parinti pachete cu jucarii, haine sau dulciuri si bani in conturi. Aceste fiinte tot parasite si fara speranta se simt. 

"Dorul de tine, mama, nu are inceput si nici sfarsit!" ii scria o fetita de 14 ani celei care i-a dat viata. 

”Când aveam patru ani, tu si tata ati hotarat ca e mai bine sa plecaţi din tara pentru a castiga mai multi bani pentru mine. Dar nu m-a întrebat nimeni ce mi-as dori mai mult: bani sau pe mama si pe tata langa mine?" scria un alt copil ai carui parinti au ales strainatea pentru un trai mai bun.

Din pacate, de aici si pana la adevaratele drame nu mai este decat un pas. Zeci de copii isi pus capat zilelor pentru ca nu mai rezista departe de parinti. Si asa iti dai seama ca metafora "a muri de dor" chiar exista.

In aceste cazuri iti mai pui o singura intrebare. Ce valoare mai au banii agonisiti sau cadourile trimise copiilor? Niciuna. Viata unui copil nu are pret.

Conform statisticilor, in Romania, aproximativ 250.000 de copii au parintii plecati la munca in strainatate.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Copii Parinti munca strainatate Maama

Articole recomandate

Citeste si despre