De ce i-am dat "unfriend" sotului meu pe Facebook

/ / Modificat: 2024-02-22
De ce i-am dat

Daca cineva mi-ar fi spus acum 15 ani ca retelele de socializare vor controla atat de multe aspecte ale vietii noastre, i-as fi spus ca pur simplu abereaza.

Sigur, retelele de socializare pot fi si utile, insa folosite in mod regulat cred ca pot duce la stres in interactiunile noastre zilnice. De asemenea, cred ca ele pot pot avea o influenta negativa si asupra relatiilor noastre romantice. Cercetarile au aratat ca retelele de socializare pot influenta si modul in care ne privim noi insine.

Ca sa revenim la subiect, vreau sa va dezvalui de ce i-am dat unfriend sotului meu pe retelele de socializare si am hotarat sa nu mai fiu niciodata prietena lui virtuala.

Cu cativa ani in urma, am aflat ca fostul meu iubit m-a inselat chiar de pe reteaua de socializare Facebook. Experienta mea nu este ceva neobisnuit, insa a lasat urme adanci in sufletul meu si in viitoarele relatii. Cativa ani mai tarziu, m-am casatorit si am trait o experienta care m-a determinat sa nu mai fiu prietena cu sotul meu pe Facebook sau alte retele de socializare. Mi-am dat seama ca experienta cu fostul meu iubit a lasat o cicatrice emotionala.

Ajunsesem sa fiu obsedata de activitatea sotului pe retelele de socializare!

Asadar, mi-am dat seama ca ma simt mult mai bine si mai linistita sa nu stiu ce face sotul meu pe retelele de socializare. Bineinteles, am luat aceasta hotarare dupa ce eu incercam intr-un mod obsesiv sa ii urmaresc activitatea pe Facebook. Pentru ca de multe ori apareau discutii din cauza acestei obsesii, sotul meu a decis sa imi limiteze vizionarea paginii sale. Dar cu fiecare actualizare pe care o facea Facebook imi apareau si mie toate postarile lui si puteam sa vad ce a comentat sau ce i-a placut.

Am incercat sa vorbesc cu totul despre asta, insa de fiecare data cand discutam totul degenera intr-o cearta.

Din pacate, nu suntem singurii

In 2014, un studiu realizat de Centrul de Cercetare Pew a constatat ca un numar din ce in ce mai mare de cupluri au raportat retelele de socializare ca o sursa de conflict de relatii. Si nu este o surpriza! De ce?

Retelele de socializare ne ofera posibilitatea de a vedea o versiune idealizata si editata a relatiilor noastre. Impartasim pe Facebook momente importante din viata noastra de cuplu sau din familie. Incarcam imagini ale cadourilor pe care le primim in vacantele noastre preferate. Am ajuns sa credem ca daca nu postam aceste momente pe retelele de socializare este ca si cum acestea nu s-ar fi intamplat.

Prin extensie, senzatia de a ramane din viata virtuala a celuilalt ne poate face sa ne intrebam cat de mult se gandesc cu adevarat la noi.

Ca alte multe femei probabil, am avut numeroase certuri cu sotul meu din cauaza vietii sociale virtuale. In zilele in care ma simteam nesigura pe ceea ce imi spunea, ii verificam rapid pagina de socializare crezand ca vrea sa imi ascunda ceva.

Intr-o zi am avut o discutie cu mama mea si i-am povestit despre nelinistea mea in privinta acestui aspect. Atunci mama m-a intrebat? "Dar voi nu stati impreuna in casa? De ce trebuie sa fiti prieteni pe aceste retele de socializare?" Desi ceea ce mi-a spus mama a fost ceva banal, aceste cuvinte au declansat in mine un declick. Din acel moment mi-am zis: "Chiar, de ce oare trebuie sa fiu prietena pe Facebook cu barbatul cu care stau in casa si pe care il iubesc si am incredere in el?"

Asadar, de ce sa imi doresc sa adaug un stres inutil in casnicia si relatia cu sotul meu? Asa ca intr-o zi mi-am infrant aceste temeri si am decis sa ii dau unfriend sotului meu. In acel moment, m-am simtit usurata si eliberata.

De asemenea, am ramas placut surprinsa sa imi dau seama ca dupa acest moment am reusit sa comunic mai mult cu sotul meu si sa avem o relatie mult mai deschisa. In pauzele de la serviciu, ne trimitem mesaje amuzante, dar vorbim si mai mult acasa despre noi. Avem o viata sociala directa, discutam fata in fata mai mult si ne imbratisam mai des.

Asadar, simt ca am facut cel mai bun lucru din viata mea stergandu-l pe sotul meu de la prietenii de pe Facebook.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Retele socializare Facebook

Articole recomandate

Citeste si despre