DUREREA unei mame care a nascut in timp ce se afla in coma din cauza coronavirusului

/ / Modificat: 2020-04-14
DUREREA unei mame care a nascut in timp ce se afla in coma din cauza coronavirusului

Ca terapeut, Angela Primanchenko probabil ar fi fost in prima linie in lupta impotriva coronavirsului, dar ginecologul ei a sfatuit-o sa nu mai mearga la spital in contexul pandemiei de COVID-19.

A mers la munca pana in februarie, cand se afla in cel de-al treilea trimestru de sarcina. La sfarsitul lunii martie a inceput sa faca febra si a fost internata la spitalul la care lucra, Legacy Salmon Creek Medical Center din Vancouver, Washington. Opt zile mai tarziu, era in coma indusa si ventilata mecanic. Era insarcinata in 33 de saptamani.

A nascut in timp ce se afla in coma

Dar a LUPTAT. Si nu doar cu coronavirusul, ci si pentru viata copilului pe care il purta in pantece. Angela a nascut in timp ce se afla in coma. "A fost cu adevarat un miracol," a spus sora geamana a femeii. 

Pe 1 aprilie a venit pe lume cel de-al doilea copil al Angelei, o fetita pe nume Ava. Cand s-a trezit din coma, burtica disparuse si a aflat ca nascuse in urma cu o saptamana.  

"A privit in jos si cand a vazut ca nu mai are burtica s-a speriat foarte tare, dar asistentele au fost foarte dragute si i-au facut un semn ca "are o fata" si au asigurat-o ca micuta se simte bine," a povestit sora.

Femeia a fost externata dupa 17 zile, dintre care 10 petrecute intubata, dar inca nu a reusit sa-si vada fetita pentru ca se afla la terapie intesiva.

Angela este este foarte recunoscatoare pentru nasterea Avei, chiar daca nu-si aminteste nimic. O numeste pe fetita "micuta sa luptatoare" si abia asteapta sa o tina in brate, dar numai dupa ce testele vor arata daca aceasta intalnire este posibila. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Coma Coronavirus

Articole recomandate

Citeste si despre