Cum sa fii o mamica relaxata vara

/ / Modificat: 2012-08-29
Cum sa fii o mamica relaxata vara

In sezonul de vara, mamicile tind sa fie mult mai stresate decat in celelalte perioade ale anului. Pe langa responsabilitatile familiale, grijile profesionale si problemele zilnice, mai intervin si alti factori care pun paie pe foc si sporesc stresul in viata ta - temperaturile crescute de afara si copiii, care sunt in vacanta si misuna toata ziua prin casa, stand pe capul tau. Acestea, dar si problemele cotidiene, se resimt parca inzecit mai puternic vara in starea ta emotionala decat in orice alt anotimp. Iata cum sa faci fata unei veri in care factorii de stres sunt la tot pasul si cum sa ramai relaxata!

Prioritizeaza si organizeaza tot ce ai de facut!

Numai avand o agenda personala in care notezi toate lucrurile pe care le ai de facut, astfel incat sa le programezi in functie de prioritati, vei scapa de grijile si stresul de a fi coplesita de treburi si indatoriri.

Daca nu planifici totul cu atentie, s-ar putea ca toate treburile pe care le ai sa te copleseasca si sa nu le poti face fata asa cum ai dori.

La sfarsitul fiecarei saptamani, fa-ti un plan general cu tot ce ai de facut pentru urmatoarea perioada. Apoi, in fiecare seara sau la doua zile, retuseza agenda sau programul cu evenimentele si sarcinile neprevazute care tot apar. Incearca sa respecti planificarile pe care ti le faci, deoarece doar asa vei scapa de un stres in plus in viata ta!

Fa un program de vacanta copilului!

Nu doar agenda ta trebuie sa fie bine pusa la punct, pentru a evita anxietatile. Copilul tau este in vacanta, dar nu inseamna ca are program de voie si ca isi poate face singur programul.

Daca vrei sa nu te stresezi pentru ca micutul tau misuna fara noima prin casa, zace in fata televizorului sau calculatorului ore in sir sau ca sta mereu in spinarea ta, deoarece se plictiseste, este important sa ii stabilesti si lui un program zilnic sau saptamanal de activitati interesante si amuzante.

Fie ca e vorba de activitati mai mari - excursii, tabere, vacante, vizite la bunici - fie ca este vorba de idei ceva mai marunte, zilnice, cursuri si ateliere de vara, intalniri de joaca, plimbari prin parc, program de teme - micutul tau trebuie sa stie mereu ce va face in urmatoarea perioada si sa respecte programul creat de tine.

In plus, este foarte important sa incerci sa nu deviezi de la rutina zilnica a copilului, cand vine vorba de orele de somn, mese, ore de joaca, program de facut teme etc. Chiar daca e vara si e vacanta, acestea nu trebuie modificate.

Reactiveaza-ti viata sociala!

O viata care se invarte doar in jurul casei, serviciului, sotului si copilului nu este deloc una relaxanta si implinita.

Este important sa ai perioade destul de dese in care sa te detasezi de tot ce inseamna griji si sa iti daruiesti momente de relaxare. Prietenii dragi sunt cei care te pot ajuta sa te deconectezi mai usor de la stresul cotidian. Dar nu ii invita la tine acasa, in acelasi mediu in care iti versi naduful. Alege zone neutre si, mai ales, relaxante! Iesiti in oras, la terase, la piscine, in cluburi sau la restaurante si savureaza la maxim cele cateva ore petrecute in compania celor dragi. Vei observa imediat cum tot organismul ti se relaxeaza si uiti de orice grija, chiar si pentru cateva momente. Este placut!

O viata sociala activa te ajuta sa ai o viata personala cat mai implinita si sa te deconectezi din cand in cand de la grijile cotidiene care tin nivelul de stres atat de sus, incat risti sa te imbolnavesti daca nu iei masuri rapide.

Ai grija de tine si de sanatatea ta!

Stresul, grijile, lipsa somnului si timpul parca mereu "pe fuga" te fac sa uiti uneori de tine si sa iti neglijezi nu doar aspectul fizic, ci si sanatatea.

Mananci pe apucate, bei apa cand iti aduci aminte si nu ai mai facut investigatii medicale de nu mai tii minte cand? Iata cativa factori de risc pentru sanatatea ta, care pot determina aparitia unor boli grave. Orice afectiune medicala reprezinta o doza in plus de stres si tensiuni pe care le pui pe umerii tai si care iti pot afecta viata.

Organizeaza-ti nu doar activitatile cotidiene, ci pune-ti la punct si dieta, rutina de somn si analizele medicale pe care trebuie sa le faci periodic.

O mamica fericita si relaxata este, in primul rand, o femeie sanatoasa!

Rasfata-te din cand in cand!

Dincolo de planificarea tuturor lucrurilor si activitatilor celorlalti membri ai familiei si a treburilor pe care le ai de facut, este recomandat sa te ocupi si de tine si sa te mai pui, din cand in cand, pe primul loc in agenda ta cu prioritati.

Fiecare mamica trebuie sa fie capabila sa gaseasca in programul zilnic sau saptamanal momente pe care sa si le daruiasca pentru placeri personale.

Fie ca te duci la un spa, la sala, ca mergi la cumparaturi sau ca citesti o carte si asculti muzica buna, ia o pauza de la tot ce inseamna serviciu si viata de familie si relaxeaza-te cum stii tu mai bine. Aceste mici rasfaturi personale te incarca cu putere pentru a o lua de la capat zilnic cu toate activitatile familiale si profesionale, dar si cu o stare de bine, care-ti ofera o implinire personala.

Revigoreaza-ti viata sexuala si de cuplu!

Un alt factor de stres care ar putea aparea in viata ta poate avea ca sursa o relatie amoroasa defectuoase sau rece ori o viata sexuala neimplinita.

O femeie se simte cel mai fericita si implinita atunci cand devine mama, dar si cand este iubita si apreciata de barbatul de langa ea. Chiar daca tensiunile zilnice si problemele cu care va confruntati v-au mai indepartat, este timpul sa iei masuri si sa nu-ti lasi relatia sau casnicia sa-ti alunece printre degete.

Devino femeia pasionala si iubitoare de care partenerul tau s-a indragostit si redeschide liniile comunicarii intre voi. Reinventeaza-ti viata sexuala cu jocuri noi de seductie, cu jucarii si "arme" personale cu care sa il dai gata - o coafura noua, o lenjerie sexy, un decor sexy.

Nu uita ca, inainte de a fi mama, sotie sau angajat, esti femeie, iar acest statut trebuie sa iasa intotdeauna in fata celorlalte. Simte-te femeie si fa tot ce tine de tine pentru a te simti implinita si fericita in plan personal.

Tu ce secrete ai pentru a fi o mamica relaxata pe timpul verii? Spune-ne parerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Relaxare mamici Stres mamici

Articole recomandate

Citeste si despre