Cum sa ai o familie fericita

/ / Modificat: 2011-10-20
Cum sa ai o familie fericita

O familie fericita este idealul oricarei femei, insa nimeni nu stie cu siguranta care sunt ingredientele unei vieti personale implinite alaturi de partener si copii. Psihologii te asigura ca un climat domestic armonios are nevoie sa atinga o dimensiune mult mai profunda decat amuzamentul unui joc de carti sau euforia din dimineata Craciunului, la deschiderea cadourilor.

Familiile fericite, spun specialistii, au si ele copii mofturosi, dezordine in casa si dificultati financiare. Diferenta dintre ele si alte familii dezechilibrate este ca membrii celei dintai au o legatura veritabila, care ii tine uniti in fata tuturor provocarilor.

O familie fericita isi cunoaste identitatea

Atunci cand toti componentii familiei tale adera la anumite valori de baza si isi traiesc viata respectand standardele implicate, inseamna ca ati reusit sa conturati o identitate a voastra si sa evitati astfel o gama larga de conflicte.

Este esential sa discutati orice aspect pe care urmeaza sa-l validati impreuna, fara sa luati decizii separat. Implicarea tuturor in stabilirea valorilor comune ale familiei consolideaza acea unitate specifica familiilor puternice.

O familie fericita are pe cine sa se bazeze

Fie ca vorbim despre rude, prieteni, vecini si alte persoane cu care intri in contact in mediul profesional, este important ca familia ta sa aiba pe cine sa se bazeze la nevoie. In plus, extinderea orizontului propriu observand stilul de viata si valorile altei familii sunt modalitati prin care puteti evolua si invata lucruri noi in fiecare zi.

Foto: acceleratedoutcomes.net

O familie fericita devine si mai unita la necaz

Familiile implinite gasesc intotdeauna resursele necesare de a infrunta perioadele grele ale vietii, devenind si mai unite in fata necazurilor. Gaseste intotdeauna caile necesare pentru a fi un element de echilibru intre cei dragi si inspira-le acea nevoie de sprijin si incurajare reciproca in vreme de furtuna.

O familie fericita ... respira!

Membrii familiilor care isi petrec timpul liber impreuna, bucurandu-se de activitati distractive si relaxante, sunt cu adevarat fericiti. Plimbarile in parc, jocurile de societate, gatitul si prepararea prajiturilor ori pur si simplu vizionarea filmelor la ceas de seara sunt cai minunate de a construi conexiuni de neclintit.

Un raport echilibrat intre responsabilitati si recompense iti asigura o viata de familie fericita, asa cum ai visat-o intotdeauna.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Familia fericita

Articole recomandate

Citeste si despre