Copile, te voi construi sa fii puternic, pentru ca nimeni sa nu te poata distruge

/ / Modificat: 2019-07-15
Copile, te voi construi sa fii puternic, pentru ca nimeni sa nu te poata distruge

Am in maini puterea de a te modela; vei fi cine vreau eu sa fii: un om de bine. Visez ca in viitor sa fii o persoana integra, intreaga si totul sa fie rezultatul felului in care te-am crescut.

Promit! Te voi construi sa fii puternic, copile, pentru ca nimeni, absolut nimeni, sa nu te poata distruge.

Te voi invata, copile, sa ai curaj, pentru a te vedea cat de putin posibil ca renunti. Nu voi putea sa te impiedic sa mai cazi, dar te pot ajuta sa nu te impiedici prea des. Iti voi intinde mana pentru a te ridica imediat de jos si te voi invata ca, dupa aceea, sa ai mereu curajul sa continui drumul, cu si mai mare viteza si cu si mai mare incredere.

Iti voi face cadou in fiecare zi a vietii noastre cel mai bun lucru pe care il poti primi, inca din frageda pruncie: siguranta si incredere in tine insuti, copile. Le vei primi in doze nemasurate, sub forma de dragoste, iar tu le vei transforma in respect de sine. Asa nimeni nu te va putea rani, iar daca, totusi, se va intampla, ranile tale se vor vindeca rapid.

Copile, de cand am stiut ca te voi avea m-am gandit la un singur lucru: ca va trebui sa te construiesc astfel incat sa fii puternic, sa nu te lasi paralizat de viata. Stiu ca ceea ce ti-a pregatit destinul nu va putea sa te lase insensibil, dar stiu si ca te pot invata lucruri care te vor ajuta sa nu suferi atat de mult in aceasta lume tare ciudata in care va trebui sa cresti si sa evoluezi.

Soarta poate fi uneori ingrata, sufletelul meu, dar te asigur ca eu voi fi acolo mereu, sa te veghez ca sa fii bine. Singurul meu obiectiv este, de cand ai venit pe lume, fericirea ta. Va trebui sa inveti, puiul mamei, ca daca te hranesti cu vise nu inseamna ca esti o persoana slaba. Din contra! Trebuie sa ai curaj in viata pentru a-ti urma visele, pentru a reusi sa ti le indeplinesti in orice conditii.

In viata nu conteaza chiar atat de mult daca ai castigat sau ai pierdut, ci sa incerci. O incercare ratata este o experienta si abia faptul ca nu incerci sa obtii ceva ce iti doresti este, cu adevarat, un esec.

Cand primesti lovituri de la viata, copile, nu trebuie sa te asezi cuminte intr-un colt si sa astepti sa treaca. Pentru ca asa s-ar putea sa nu te vindeci niciodata. Dar daca te vei scutura si vei incerca din nou, daca vei trai clipa, vei avea sansa sa castigi cu adevarat.

Fericirea nu este o stare perpetua, ci se creeaza din momente de fericire si de multumire. Poti fi fericit chiar si cand inveti dintr-o greseala, pur si simplu pentru ca te-ai ales cu ceva.

Te voi invata, copile, sa nu te scufunzi in dezamagiri atunci cand acestea iti vor da tarcoale. Tristetea si suferinta pe care le lasi sa te consume nu aduc nimic bun. Caramizile pe care oamenii le au la dispozitie pentru a construi ceva in viata sunt iluziile, visele, speranta; doar ele si o atitudine pozitiva te vor face sa avansezi mereu in viata.

Omul curajos nu este acela care nu simte frica, ci acela care reuseste sa o invinga. Nu ti-o spun eu, a spus-o Nelson Mandela, un om despre care iti voi povesti cand vei fi mai mare.

Nu te teme sa-ti deschizi aripile si sa zbori pentru ca doar asa te vei pregati pentru ceea ce te asteapta. Daca va fi bine, ne vom bucura impreuna; daca nu va iesi asa cum speri, vom trece impreuna peste toate.

Copile, te voi invata sa nu lasi ura si ranchiuna sa te copleseasca si nu te teme de greutati. Asuma-ti mereu consecintele faptelor tale, chiar si atunci cand gresesti si atunci cand, poate, tu vei face rau cuiva. Va trebui sa inveti sa ai curajul sa spui "iarta-ma" si umilinta necesara pentru a recunoaste cand ai gresit. Si sa stii un lucru: persoana pe care va trebui sa o ierti cel mai des in viata asta esti tu insuti.

Asa cum fericirea nu este permanenta, nici nefericirea nu dureaza o viata, iar loviturile destinului se indura cel mai usor atunci cand stai drept, nu cand te ghemuiesti intr-un colt asteptand sa treaca. Va trebui sa-mi promiti si sa-ti promiti ca nu te vei preda niciodata in fata greului sau a celor ce iti vor face rau.

Te voi invata, copilas drag, ca ai voie sa iti traiesti viata asa cum iti place pentru ca din acele clipe de fericire iti iei toata energia. Deci, profita de ele! Traieste-le din plin si intens, savureaza-le! Zambeste chiar si atunci cand te temi si nu uita ca atunci cand vrei sa plangi sau sa strigi o poti face. Sufletul indurerat trebuie sa se usureze cumva.

Consuma starile negative si nu le lasa sa te aduca in pragul depresiei pentru ca de acolo nu se iese usor. Se spune ca Dumnezeu nu iti da niciodata mai mult decat poti duce si chiar si ceea ce pare imposibil poate fi obtinut. Sa fii puternic fara sa te temi sa fii vulnerabil si astfel vei putea sa muti si muntii din loc. Si sa ai mereu curajul sa astepti cu rabdare lucrurile bune, pentru ca ele se vor intampla, cu siguranta.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sentimente Sentimente mama

Articole recomandate

Citeste si despre