Ce sa nu spui unei mame care sta acasa

/ / Modificat: 2014-03-25
Ce sa nu spui unei mame care sta acasa

Indiferent ca te reintorci la munca imediat dupa nastere sau ca alegi sa ramai acasa, cu copilul, vor exista mereu persoane rautacioase in jurul tau, care-ti vor critica decizia. Unii iti vor aprecia initiativa de a sta acasa cativa ani cu cel mic, in timp ce altii vor pune decizia pe seama comoditatii sau a egoismului! Exista insa cateva replici care-ti vor creste instantaneu tensiunea si-ti vor face tamplele sa zvacneasca, mai ales atunci cand vin de la persoane care nu stiu ce inseamna sa fii, cu adevarat, parinte!

1. Esti atat de norocoasa ca poti sta cu copilul acasa cat vrei. (cu alte cuvinte, te invidiez ca nu ai nevoie de bani si ca poti profita de fiecare clipa cu cel mic).

2. Draga, eu nu as putea sa stau 2 ani acasa, cu copilul. Ce sa fac cu atata timp liber? (adica, nu ti se pare ca exagerezi sa "lenevesti" doi ani doar jucandu-te si plimband copilul prin parcuri?!)  

3. Oau, poti dormi atatea ore in plus si te poti odihni oricat doresti si in timpul zilei.  

4. Sotul tau trebuie sa castige foarte bine, daca nu mai aveti nevoie de inca un salariu, in casa, atata timp.  

5. Stai toata ziua acasa si tot mancare semipreparata dai familiei tale? Ai atata timp pentru gatit! Eu as gati zilnic cate 3 feluri de mancare, daca as sta acasa!  

6. Nu stiai cum sa scapi de jobul actual, de te-ai gandit sa stai acasa atat de mult timp? (cu alte cuvinte, esti inconstienta? Cine crezi ca o sa te mai primeasca inapoi, dupa 2 ani de stat acasa, pe o piata a muncii atat de competitiva?)  

7. Daca tot nu muncesti si stai toata ziua acasa, te superi daca ma ajuti si pe mine cu ceva (adica, ai toata ziua la dispozitie, poti sa-mi faci si mie un proiect ori sa-mi cauti ceva pe internet, nu?!)

8. Eu cred ca m-as plictisi ingrozitor sa stau toata ziua... doar cu copilul. ( sau degeaba, dar nu am vrut sa par rautacioasa).

9. Nu crezi ca te plafonezi si ca nu o sa mai fii la curent cu noutatile in domeniul tau de activitate? (altfel spus, draga, femeile s-au emancipat de mult timp, nu mai trebuie sa stam la cratita si sa schimbam scutece ani de zile - mamele moderne sunt multifunctionale).

10. Aaaa, deci esti doar o mama... cu norma intreaga. Foarte bine! (cine mai e doar mama in ziua de astazi, cand femeile se implica in tot soiul de proiecte profesionale si sunt multifunctionale?!)

11. Pai de ce esti obosita? (cu alte cuvinte, nu faci nimic toata ziua - doar schimbi niste scutece si dai de mancare copilului, nu ai voie sa fii obosita!)  

12. Dar ... cam cand planuiesti sa te intorci la munca? (totusi, cat ai de gand sa trandavesti acasa, fara sa aduci un ban in bugetul familiei?!)  

13. Off, copilul nu-ti lasa timp nici de curatenie! (adica, eu muncesc, am copii si tot am mai curat in casa decat tine!)  

14. As face atatea lucruri daca as sta acasa toata ziua! (cu alte cuvinte, altceva, in afara de a avea grija de copil, ce mai faci?)  

Tie ce alte comentarii ori intrebari acide ti s-a intamplat sa primesti, cat ai stat acasa cu copilul si ce replici pe masura le-ai dat? Spune-ne sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Replici mame Critici mame Mame care stau acasa

Articole recomandate

Citeste si despre