Ce nu iti spune NICIODATA o mama singura si ar trebui sa o intelegi

/ / Modificat: 2019-07-03
Ce nu iti spune NICIODATA o mama singura si ar trebui sa o intelegi

A fi mama singura reprezinta o mare provocare. Un studiu a indicat ca acest sector al populatiei este mai predispus sa sufere ravagiile stresului si anxietatii, potrivit asociatiei Voz Pro Salud, care a remarcat ca, desi multe femei aleg sa fie mame singure, in marea majoritate a cazurilor se ajunge aici in urma unui divort, din cauza decesului partenerului sau abandon, chiar inainte de nasterea copilului.

"Femeile se confrunta cu o dubla provocare, intretinator de familie si responsabila pentru cresterea copilului. Astfel, suprasolicitarea o determina sa experimenteze niveluri mai ridicate de stres si o tendinta mai mare de a prezenta anxietate, depresie si stima de sine scazuta," se arata in studiu.

Din cauza numeroaselor sarcini pe care trebuie sa la indeplineasca, mamele singure pot petrece mult timp izolate si isi pierd o parte din viata de zi cu zi.

Ce nu trebuie sa intrebi niciodata o mama singura

1. Cu cine sta copilul acum?

Aceasta intrebare este ca un pumnal pentru ea, pentru ca trebuie sa-si vada si de viata ei. Asta inseamna sa mearga la munca, sa iasa cu prietenii si sa nu uite sa fie femeie. Nu poate fi 24 de ore pe zi cu bebelusul sau.

2. Unde este tatal copilului?

Exista atat de multe motive, ca raspunsul poate fi foarte variat. Si s-ar putea sa nu vrea sau sa nu fie pregatita sa vorbesca despre acest subiect. Este mai bine sa-i oferi sprijin si daca intr-o zi considera ca este necesar, iti va spune!

3. Vii singura?

Desi este important sa-si continue viata si sa invete sa o combine cu "meseria" de mama, este mult mai greu pentru mamele singure. Este o provocare destul de mare sa se desparta de copil, iar atunci cand o face, actiunea ei este pusa la indoiala. Iar asta nu-i face niciun bine. Desi n-ai fost rau intentionat...

4. Nu e rau sa-l lasi cu bona?

Da, desigur. Ar vrea sa fie mereu langa copilul ei. Dar, pe langa faptul ca este mama, este si femeie. Si pe langa acestea, trebuie sa lucreze pentru a sustine familia.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mama Mama singura Mama singura sentimente

Articole recomandate

Citeste si despre