"Canapeaua alba". Mesajul emotionant care iti aminteste de haosul frumos dintr-o casa cu copii mici. "Copiii nostri vor fi copii doar o singura data"

/ / Modificat: 2019-02-20

Cand ai copii mici, sa pastrezi canapeaua curata ca in revista este ceva care probabil nu se intampla niciodata sau, in cel mai bun caz, ramane asa cateva minute sau ore. Acest lucru poate fi frustrant, mai ales dupa ce o cureti si dupa cateva minute va fi din nou murdara.

Dar, haosul dintr-o casa cu copii mici este, de fapt, reflectarea a ceva pretios, iar o mama vorbeste despre asta printr-un mesaj emotionant.

Casa visurilor mele

Nu stiu daca vi s-a intamplat si voua, dar cand eram adolescenta ma gandeam foarte mult la cum va arata casa mea. Ca mare amatoare de lectura, visam la o biblioteca frumoasa, cu toate cartile aranjate si mici sculpturi sau plante pe unul dintre rafturi. De asemenea, visam la un colt mic si relaxant pentru citit.

In sufragerie visam la un mobilier in culori deschise sau neutre, o masa de sticla, lampi de culoare aurie si probabil unul dintre covoarele albe pe care le vedem in revistele de design interior. Dormitorul era, cu siguranta un fel de sanctuar de relaxare, destinat odihnei si linistii.

Dar apoi, am devenit mama. Si odata cu nasterea fiicei mele au aparut tot felul lucruri si accesorii de care aveam nevoie ca proaspeti parinti. Deci, in loc de sculpturi mici, aveam animale de plus, in loc de covorul alb, aveam covoare cu desene colorate pentru copii si dormitorul ca un templu pentru un somn bun, a devenit locul unde am pierdut cele mai multe nopti din cauza insomniei copilului.

Casa visurilor mele era, acum, un haos. Si prin asta nu vreau sa spun ca era mizerie, dar acea casa perfect ordonata ca in cataloage era foarte departe de a fi a mea. Desi, curatenia se face de mai multe ori pe saptamana, este greu sa pastrezi mereu ordinea.

Dar, chiar si asa, am invatat sa iubesc acea dezordine, pentru ca asta inseamna ca exista o fetita fericita, vesela si jucausa cu care impartasesc aceasta viata minunata si care iubeste sa imparta cu mine vrajitoriile ei, facandu-mi zilele fericite.

Haosul cu copii mici este pretios

Lauren Eberspacher este o mama blogger care ii adreseaza sotului ei un mesaj despre "canapeaua alba" la care a visat, atunci cand era adolescenta.

Draga sotule, intr-o zi vom avea o canapea alba.

"Stii ... Canapeaua alba. Asta am vazut mereu in revistele de decoratiuni interioare. Prin care imi treceam degetele cand mergeam intr-un magazin de profil.

Da, canapeaua alba. Intr-o zi vom cumpara una. Da, draga sot, intr-o zi vom avea o canapea alba.

Si va fi curata. Nu vor exista pete de suc, nu vor mai fi ramasite de mere intre perne si nu va mirosi a lapte. Pe bratele canapelei nu vor mai exista pete pentru ca cei mici au sarit, iar pernele nu se vor scufunda de la mijloc, unde au sarit. Nu va trebui sa curatam petele cu bicarbonat de sodiu, pentru ca unul dintre ei nu a ajuns, la timp, la toaleta.

Draga sotule, intr-o zi vom avea o canapea alba.

Cand vin prietenii in vizita nu va mai trebui sa strangem jucariile de pe ea. Pernele vor fi intotdeauna la locul lor, iar paturile vor fi intotdeauna impachetate, nu puse strategic pentru a acoperi rupturile sau petele de pe canapea. Nu ne vom mai aseza pe masinute sau pe papusi. Doar ne vom bucura de confortul canapelei noastre albe.

Dar, draga sot, intr-o zi vom avea o canapea alba.

Cand ne vom aseza dupa-amiaza, nu vom fi decat noi, cu degetele peste acea tesatura minunata si curata, dupa care am suspinat ani de zile. Dar asta inseamna ca micutii nostri au crescut. Cotierele vor fi ferme si pernele la fel. Sunt sigura ca va fi la fel de confortabila pe cat ne imaginam. Dar, eu sunt sigura ca ne va da un fior in timp ce ne vom aminti de copiii nostri sarind pe canapeaua cea veche. Cand se prefaceau ca erau super-eroi sau ca erau intr-o aventura in jungla. Cred ca intr-o buna zi ne va lipsi acea canapea veche si folosita.

Draga sotule, intr-o zi vom avea o canapea alba.

Si cand vor veni musafirii, toate vor fi la locul lor. Oh, si canapeaua va arata exact ca cea din revista, cu pernele frumoase si curate! Nu ne vom simti jenati de pete sau firmituri, dar ne vor lipsi amintirile celor mici care s-au jucat odata aici. Nu vom auzi rasetele lor cand isi luau elan din hol pentru a sari pe canapea. Nu vom fi intrerupti de un "te iubesc, mama" sau de imbratisari intr-o zi ploioasa. Da, ne vom simti confortabil pe canapeaua noastra alba, dar ne putem simti si singuri.

Asa ca, astazi, draga sot, sa apreciem canapeaua veche si uzata. Sa uitam petele si paturile care le acopera. Hai sa ne apropiem tot mai mult de copiii nostri si sa-i privim cum se lanseaza in acele aventuri in sufragerie. Draga sotule, sa apreciem canapeaua veche si uzata. Pentru ca zilele in care vom sta pe ea, vor fi, fara indoiala, cele mai pretioase, obositoare si frumoase din vietile noastre. Da ... intr-o zi vom avea o canapea alba. Dar astazi, sunt recunoscatoare pentru cea pe care o avem ... pentru cei mici pe care ii avem.

Cu pete cu tot."

Mesajul acestei mamici arata nu numai partea frumoasa a haosului dintr-o casa cu copii mici. Ne aminteste de ceva ce uitam uneori: copiii nostri vor fi copii doar o singura data. Va veni ziua cand vor creste si isi vor urma propriul drum, lasandu-ne o casa linistita si curata, dar goala. Si ne vom aminti de acele zile cu ras si veselie, cu multa nostalgie.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mama Mama copii

Articole recomandate

Citeste si despre