Calvarul trait de o tanara insarcinata in luna a noua din cauza unui test COVID-19 fals pozitiv

/ / Modificat: 2020-07-31
Calvarul trait de o tanara insarcinata in luna a noua din cauza unui test COVID-19 fals pozitiv

Mihaela Popescu, o tanara din Topoloveni, insarcinata in luna a noua, a povestit pe pagina sa de socializare calvarul prin care a trecut in urma cu doua saptamani in doua spitale din Arges din cauza unui test COVID-19 fals pozitiv.

Povestea ei a devenit virala in mai putin de 24 de ore. Tanara a povestit ca pe 11 iulie a ajuns la spitalul de la Mioveni cu contractii. Medicul care a consultat-o a decis ca tanara sa fie internata, ca ulterior sa i se faca operatie de cezariana. Conform protocolului, Mihaelei i s-a facut testul pentru COVID-19 inainte de internare. 

Pe 12 iulie, a venit testul pozitiv

"Soc, groaza si disperare. Ma suna doctorul meu si imi spune sa stau linistita ca o sa fiu transferata la Campulung (n. red. - Muscel) ca acolo este maternitate pentru gravidele cu COVID-19 si o sa fiu tratata foarte bine... Va dati seama cum a picat aceasta veste, am parintii bolnavi, socrul la fel, strabunica de 80 ani, pe care nu as fi vrut sa ii imbolnavesc. Ma gandeam la bebelus ca daca nasc la Campulung nici macar sa il vad nu ma lasa, avea sa il trimita la Mioveni sau la Pitesti, iar eu sa il iau cand ies negativa....", a scris Mihaela Popescu pe Facebook. 

"M-au bagat intr-o camera mizera"

Desi Mihaela a dorit sa repete testul chiar si cu bani, medicii de la Mioveni i-au refuzat aceasta cerere, motivand ca testul trebuie repetat doar peste opt zile. A fost transferata apoi la Spitalul din Campulung, unde a inceput un calvarul: 

„Cand am ajuns acolo a inceput disperarea mea, horror, era exact ca intr-un lagar. Vine o doctora sa ma controleze, pff ma baga intr-o camera mizera. Am plans incontinuu, mi se parea ca traiesc un cosmar si asteptam sa ma trezesc. Bun... ma duc in salon, bine ca eram singura si nu eram bagata cu alti bolnavi, si sunt lasata acolo fara alte intrebari, fara sa vina sa vorbeasca cineva cu mine despre ce se va intampla pe mai departe in conditiile in care eu a doua zi urma sa nasc... asistentele nu veneau decat dimineata si seara sa imi monitorizeze bebele, iar cand intrebam de doctor ceva imi raspundeau ca o sa vina si la mine... dupa 3 zile de disperare primesc si o veste buna, si anume ca dr meu a insistat sa mi se repete testul, wooow acum se poate face? ce josnic! mi se ia proba si in 10 ore rezultatul Negativ, pff in sfarsit am respirat usurata, dar culmea trebuia sa mai stau 48 ore sa repet din nou”.

Reactia DSP Arges: "Sa refuzati tratamentul"

"Intre timp asistentele tot veneau cu tratament pt covid... CE MaH??? pt ce sa iau pastile daca nu am simptome? pt ce? la care asistenta imi spune: „Nu e problema rau nu iti fac”. Ma trezesc cu telefon de la DSP ca sa ia in evidenta contactii mei directi, ii spun ca stau cu sotul, fata si mama si merg des la socri.. el ce spune nu ma intereseaza decat de sot si copil.

Pai si ceilalti nu sunt contacti directi? in fine macar au scapat ei... si imi vine in minte sa il intreb daca e normal sa mi se dea tratament pt covid daca eu nu am simptome, iar raspunsul lui a fost: Cum, doamna, sa vi se dea tratament? V-a dat doctorul tratament pt covid? doamna, sa refuzati tratamentul, ca nu e normal! CE MaH??? DOAMNE DOAMNE ca mori cu zile in spitalele noastre, mori cu zile. Dupa toate astea imi iese si celalalt test Negativ, iar replica unui doctor a fost ca undeva s-a produs o greseala. Multumesc lui Dumnezeu ca bebelina mea a stat cuminte in burtica ca aia imi lipsea sa nasc in cocina aia. Asa ceva nu ma gandeam sa traiesc vreodata, pur si simplu m-a marcat pe viata, si va spun sigur ca nu sunt singura, inca o fata venita tot de la Mioveni a fost pozitiva, iar mai apoi miraculos negativa, iar alte 2 fete care erau in alt salon au iesit negativ plus fara simptome... despre ce vorbim? Am ajuns sa ne batem joc de viata unor tinere si a unor bebelusi? Pentru ce? Pentru bani?”, a scris tanara pe Facebook. 

Sursa: adevarul.ro 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre