Amintiri pe care copilul tau s-ar bucura sa le pastrezi pentru cand va creste

/ / Modificat: 2019-03-15
Amintiri pe care copilul tau s-ar bucura sa le pastrezi pentru cand va creste

Cand ai un copil, construiesti amintiri din prima lui zi de viata. Strangi sute si mii de fotografii, multe dintre ele aproape la fel, dar pur si simplu nu iti vine sa stergi niciuna. Pastrezi tot felul de lucruri, dar si renunti la multe din motive de spatiu, de cele mai multe ori.

Fie ca le dai altor copii, fie ca pur si simplu le arunci, nu te gandesti ca atunci cand al tau va fi mare poate ar vrea sa le vada. In plus, daca ai mai multi copii stii deja ca entuziasmul sedintelor foto tinde sa scada pentru ca nu prea mai e nimic nou, din moment ce ai termen de comparatie cu ceilalti.

Daca vrei sa fii sigura ca nu o sa-ti para rau ca nu ai pastrat anumite amintiri, iti facem noi o lista cu ceea ce alte mamici regreta ca nu au pus deoparte.

Amprenta manutelor si picioruselor bebelusului, imprimata in gips sau cu vopsea pe o panza este o amintire de mare pret. Nu vei uita niciodata cat de mic a fost si cu siguranta si el o va pretui cand va fi mare. Multi parinti creeaza aceasta amintire la primul copil, dar "uita" la urmatorii. Si cu siguranta regreta mai tarziu.

Un ziar din ziua in care s-a nascut micutul tau pentru ca el sa poata afla ulterior ce alte evenimente importante au avut loc atunci.

Un jurnal al copilului este poate una dintre cele mai pretioase amintiri. Notezi acolo toate momentele importante din evolutia sa, pui fotografii, suvite de par, poate primul dintisor care ii cade cand va mai creste. Acum este la moda si sa faci un blog care sa functioneze pe acelasi principiu si la care copilul sa aiba acces cand va mai creste, pentru a vedea fotografii vechi, realizarile sau nazbatiile pe care le-a facut.

O suvita de par, clama cu cordonul ombilical, dintisorii de lapte pot fi considerate de unii amintiri nepotrivite, dar pana la urma de ce nu ai pastra si asa ceva de la copilul tau?

Jucariile preferate ale copiilor nu ar trebui aruncate niciodata, nici macar atunci cand se deterioreaza si preferi sa nu i le mai dai pentru a te asigura ca nu reprezinta un pericol pentru el. Cu siguranta in viitor ii va placea sa revada ursuletul cu care mergea la culcare, masinuta care a ramas fara roti sau papusa care nu mai poate fi pieptanata si careia poate ii lipseste un ochi.

In cutiuta cu amintiri a copiilor tai poti pastra si lucruri dinainte de venirea sa pe lume, cum ar fi ecografiile, testul de sarcina sau lista cu nume la care te-ai gandit inainte de a se naste, dar si bratarile de identificare de la maternitate.

Suzeta preferata, botoseii si poate lumanarea de la prima sa aniversare sunt amintiri ce pot fi foarte pretioase.

Hainutele care raman mici si in care iti placea cel mai tare sa il imbraci ar putea deveni o cuvertura sau o plapumioara pentru cand mai creste, in loc sa ajunga la gunoi sau la alti copii. Sigur ai destule de dat, nu o fi foc daca pastrezi cateva pentru a le transforma intr-o amintire pretioasa.

O lista cu primele cuvinte pe care le-a spus sau una cu felul in care pronunta cuvinte uzuale. Cu siguranta vi se va parea foarte amuzant sa o revedeti impreuna peste ani.

Sunt mamici care pastreaza si prima lingurita cu care a hranit copilul, si lumanarea de la botez. Asteptam sa ne spui ce amintiri ai pastrat si tu pentru copilul tau.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Amintiri bebelus Amintiri sarcina Amintiri copii

Articole recomandate

Citeste si despre