Alege calea iubirii!

/ / Modificat: 2006-01-30
Alege calea iubirii!

Calea sufletului si a iubirii, fie ca este vorba de iubirea de sine sau de iubirea de ceilalti, este cu siguranta un drum al armoniei, care slujeste sanatatii. Optand pentru aceasta cale inseamna sa alegem sa traim din plin si sa dam sens vietii noastre. Optand pentru iubirea de sine inseamna sa alegem sa fim intr-un acord profund cu noi insine, inseamna sa rezistam presiunilor de tot felul care incearca sa ne indeparteze de noi. Trebuie sa ne iubim suficient de mult pentru a reusi sa luptam impotriva acestor motive exterioare, care incearca sa gandeasca pentru noi si sa ne arate drumul pe care trebuie sa-l urmam. Trebuie sa facem sa se nasca viata in noi, adevarata viata, cea care ne incanta, care ne pasioneaza, si sa renuntam la tot ceea ce nu este important pentru noi, la tot ceea ce nu este facut pentru noi.



Continutul acestor pagini poate fi preluat doar cu acordul scris al "www.copilul.ro"

Viata si sanatatea trebuie pastrate cu grija



  

Nu va petreceti viata facand o meserie care nu va place, care va plictiseste, care va ucide. Intoarceti-va la studiu daca este nevoie, dar schimbati directia, altfel starea sanatatii va sfarsi prin a va da de inteles ca nu sunteti pe drumul cel bun. Nu asteptati sa obtineti permisiunea cuiva; stiti si singuri ce e bun pentru dumneavoastra si ce trebuie sa faceti.

Acordati-va dreptul de a renaste, de a trai din nou, acum, inainte ca vreo boala sa va loveasca. Indreptati-va privirea iubitoare asupra vietii, deveniti constienti de frumusetea ei, de maretia ei. Iubiti-o. Iubiti-va si pe voi suficient de mult incat sa va oferiti posibilitatea de a actiona si de a va schimba.

Atitudinea dumneavoastra va avea un impact vizibil asupra lumii inconjuratoare: intreg mediul dumneavoastra de viata va deveni mai senin, mai pozitiv, mai deschis sanatatii. Adevaratul sens al vietii trebuie cautat in iubire. Si iubirea presupune sa ii lasi pe ceilalti sa vina catre tine. Trebuie sa incetati sa va credeti invulnerabil si sa va acceptati imperfectiunile, sa primiti ajutorul si sprijinul celorlalti.

Avem nevoie de ceilalti precum si ei au, la randul lor, nevoie de noi. Iubirea ne reda increderea, iar aceasta este cea mai mica dintre puterile sale. In caz de boala, ea face adevarate miracole. Cel care este inconjurat de fiintele dragi, care este atins, mangaiat, incurajat are toate sansele de a se vindeca mai repede si mai bine. Daca iubirea pe care o primim este un dar al zeilor, cea pe care o impartim cu darnicie celorlalti are un efect extraordinar. Multe persoane au reusit sa scape de problemele de tot felul pe care le aveau, uitand putin de sine pentru a-i ajuta pe altii. Sa facem sa dispara retinerile celorlalti, sa ii scapam de tristete, toate acestea ne ajuta sa devenim mai constienti si sa mergem inainte, pe drumul cel bun al vietii.

Iubirea trebuie sa fie centrul tuturor lucrurilor; ea trebuie sa fie centrul raportului nostru cu noi insine, dar si cu ceilalti. A actiona fara tragere de inima, mergand pe cai care nu ne sunt destinate, inseamna sa alegem sentimentul de vinovatie si, in scurt timp, degradarea sanatatii. In ceea ce priveste iubirea, spaimele si indoiala se topesc precum zapada la soare. Indulgenta si toleranta sunt placute atat trupului, cat si spiritului.

Oferiti-va sansa de a trai in lumina. Deblocati va capacitatea de a iubi si veti simti o noua energie strabatandu-va din cap pana-n picioare. Lasati la o parte toate ranile pe care le purtati inca din copilarie si invatati sa va iubiti asa cum sunteti astazi.

Iubirea de sine si iubirea de viata sau de ceilalti ne cer sa fim atenti. Atenti la ceea ce se petrece in interiorul nostru, ferindu-ne de lucrurile inutile care ne ocupa cea mai mare parte a timpului. Pentru a fi cu adevarat atenti trebuie sa facem optiuni si concesii. Nu putem efectiv sa fim peste tot in acelasi timp si sa speram ca vom fi perfecti in toate. Sa rasuflam un pic! Avem dreptul. Sa acceptam imperfectiunile noastre si pe cele ale celorlalti, sa ne lasam timp sa traim, aici si acum. Sa ne regasim spontaneitatea si inocenta, sa ne reintoarcem la entuziasmul copilariei si sa ne distram. Sa radem, sa cantam si sa dansam! Atunci cand vom reda copilului din noi locul care i se cuvine, vom fi de ajutor sanatatii corpului, si, deopotriva, sanatatii spirituale. Copilul din noi stie sa ne poarte spre ceea ce ne place mai mult; de asemenea, el stie sa ne oblige sa traim in prezent.

Iubiti-va suficient de mult pe voi insiva, iubiti-i suficient de mult pe ceilalti, iubiti viata si veti avea mereu la indemana arma cea mai placuta care exista pentru a strabate viata si boala: speranta. Speranta si dragostea ne dau aripi. Ele ne ajuta sa desfiintam cele mai neclintite limite; ca si credinta, ele muta muntii din loc… Pe scurt, ele reusesc sa infranga multe necazuri.

Continutul acestor pagini poate fi preluat doar cu acordul scris al "www.copilul.ro"

A spune ânuâ din iubire de sine



  

Nu ne putem petrece toata viata spunand „da“, in timp ce in adancul nostru gandim „nu“. Totusi, extrem de multi oameni se reneaga astfel toata viata, pana ce sunt loviti de boala. Spuneti „nu“ acum – aveti tot dreptul sa o faceti. Din respect de sine, faceti si spuneti ceea ce credeti. Sa nu credeti ca veti fi mai putin iubit dupa aceasta; dimpotriva, stima si respectul se vor dubla, caci veti aparea drept o persoana care stie ce vrea si astfel veti creste in ochii celorlalti.

Continutul acestor pagini poate fi preluat doar cu acordul scris al "www.copilul.ro"


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre