Tratamente naturiste pentru pericolele verii

/ / Modificat: 2017-01-10
Tratamente naturiste pentru pericolele verii

Tratamentele naturiste sunt solutii sanatoase si eficiente pentru cele mai frecvente probleme sau accidente ale verii. De la arsuri solare, la muscaturi de insecte ori taieturi in scoici sau in alte obiecte ascutite, toate aceste pericole se intalnesc adesea in randul familiei, mai ales in vacante. Fii pregatita pentru situatiile neprevazute ale verii cu cele mai simple metode naturiste!

Ovaz pentru arsuri solare

Simptomele neplacute ale arsurilor solare pot fi calmate cu ajutorul unei bai caldute in care pui fulgi de ovaz. Ovazul are proprietati antiinflamatorii si reduce disconfortul. Acesta inhiba secretia de prostaglandine, substante asemanatoare hormonilor, care dilata vasele de sange si determina aparitia rosetii si a durerilor.

Otet pentru intepatura de meduze

Apar frecvent atunci cand mergi la mare si sunt destul de dureroase. Exista mai multe metode de a "trata" intepaturile de meduze - picurarea catorva stropi de urina, plasarea unei bucati de carne cruda sau putin alcool. Otetul alb, clasic ramane insa cea mai buna metoda pentru a reduce simptomele neplacute ale acestei muscaturi. Acidul acetic calmeaza durerea si dezactiveaza eliberarea de venin din acele meduzei (daca acestea raman in piele). De aceea, este important mai intai sa scoti acele si apoi sa aplici un remediu naturist pe zona.

Praf de copt pentru ciupiturile de tantari

Data viitoare cand simti ca un tantar nu-ti da pace si iti inteapa pielea in mai multe parti, fugi repede la dulapul de bucatarie in care tii praful de copt. Amesteca putin praf cu apa si aplica in zonele intepate. Vei observa cum durerea si mancarimea dispar rapid. Praful de copt are efecte calmante si antiinflamatoare.

Miere pentru zgarieturi si julituri

Copilul este "abonat" tot timpul la cate o rana? Nu-i nimic, sunt normale pentru micutii activi si aventurieri care vor sa invete diverse lucruri cat mai repede cu putinta. Daca micutul tau si-a julit genunchii cand invata sa mearga cu bicicleta sau role, atunci mierea este solutia pentru a grabi vindecarea si a combate infectia. Mierea este considerata un antimicrobial natural foarte puternic. Ea poate fi aplicata pe mai multe rani sau julituri ale copilului, nu numai la genunchi.

Papaya pentru arsurile la stomac

Vara este sezonul in care predomina fructele si legumele. Uneori, amestecurile alimentare pe care le facem si vremea de afara nu se impaca atat de bine si dau nastere arsurilor la stomac. Daca acestea nu iti dau pace, incearca sa mananci o papaya inainte de a te indopa cu antiacide. Procedeaza la fel si in cazul copiilor. Acest fruct contine papaina, o enzime care ajuta digestia.

Piper negru pentru sangerari (hemoragii externe)

Daca te tai la deget incercand sa toci ceapa sau micutul tau se taie intr-o scoica pe malul marii, atunci trebuie sa stii ca, pentru a stopa hemoragia, piperul negru este cea mai buna solutie. Se pare ca acesta contribuie la coagularea rapida a sangelui. Piperul se presara direct pe rana si apoi se pune un plasture.

Ardei Cayenne pentru desfundarea nasului

Nasul infundat este considerat simptom intr-o multime de afectiuni. Insa vara acesta poate fi semnul unei alergii de sezon. Daca nasul infundat iti afecteaza calitatea vietii si te simti incomod din aceasta cauza, atunci piperul iute de Cayenne te poate ajuta sa respiri mai usor. Tot ce trebuie sa faci este sa presari un praf in mancare.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Siguranta copii

Articole recomandate

Citeste si despre