Tratament pentru afectiunile uretrei

/ / Modificat: 2005-09-07
Tratament pentru afectiunile uretrei

Cum se vindeca afectiunile uretrei Femeile sunt de patru ori mai afectate de infectiile urinare decat barbatii. Explicatia e aceea ca lungimea uretrei la femei are doar 3-5 cm, fata de lungimea uretrei la barbati: 16-20 cm.


Cum se vindeca afectiunile uretrei Femeile sunt de patru ori mai afectate de infectiile urinare decat barbatii. Explicatia e aceea ca lungimea uretrei la femei are doar 3-5 cm, fata de lungimea uretrei la barbati: 16-20 cm.

Asa se intampla ca prin uretra femeii, care e atat de scurta, pot patrunde bacterii, virusi, ciuperci. Printre cele mai intalnite infectii urinare sunt: cistita, uretrita, colibaciloza. Uretrita consta in inflamarea mucoasei uretrei. Se recomanda consumarea de cantitati sporite de lichid, in principal ceaiul Diurosept Fares si suc de afine. Uretrita netratata corespunzator poate aduce dupa sine sterilitate. in colibaciloza apar dureri mari, febra si stari proaste.

Consumul crescut de lichide: ceai de coada calului, pir, cozi de cirese, matase de porumb, urzica e binevenit.

Cistita, cea mai frecventa afectiune, consta in inflamarea vezicii urinare. Apare in urma unor infectii. Un ajutor pentru cei care fac des aceste infectii urinare il constituie iaurtul, care reduce frecventa crizelor de cistita. Iata ce remedii naturale exista pentru aceste afectiuni.

Renalex Fares - imbunatateste diureza, are actiune antispastica asupra tractului urinar, actioneaza rapid in colica renala, are actiune antiinflamatorie. Util in cazul bolilor reno-urinare, litiazei uretrale si litiazei renale. Administrare: 3-5 picaturi pe zahar, de 4-5 ori/zi. In timpul crizelor se recomanda 20-30 picaturi, doza putandu-se repeta dupa 30 de minute. in cazul atacurilor severe se pot folosi pana la 40 de picaturi. Pret: 7 lei.

Cyst-Care - are rol depurativ, actiune antiinflamatoare, util in prurit sau in dureri la urinare. Se recomanda in cistite, uretrite, nefrite. Administrare: primele 4 zile se dilueaza 50 ml intr-un litru de apa (atentie, nu trebuie sa contina sare!). Se bea cu inghitituri mici de-a lungul zilei. Dupa 4 zile de tratament, se dilueaza numai 25 ml intr-un litru de apa. Se consuma cu inghitituri mici de-a lungul zilei. Pret:103 lei.

Hyper-Uro-Renal - adjuvant in afectiuni renale si urinare (nefrite, cistite, pielite, pielo-nefrite), in cazul litiazei renale si edemelor. Are proprietati antiinflamatorii, diuretice si calmante. Administrare: 1-2 capsule de 3 ori/zi in cure de 20 de zile. Pret: 10 lei.

Meridianul vezica urinara - poate fi folosit in cistita, uretrita; sangerari, dereglari ale ciclului menstrual; in sciatica si lumbago. Administrare: o jumatate de lingurita de 4 ori/zi, inainte de mese, diluata in miere sau in apa plata de izvor. Pret: 11 lei.

Renostim - antiseptic urinar, antispastic, analgezic si stimulent renal. E de ajutor in cistita, pielocistita, pielonefrita, calculoza urinara. Administrare: o lingurita in 200 ml apa de 3 ori/zi inainte de masa cu 15 minute. Pret: 6 lei.

Diurosept Fares - are actiune diuretica puternica, ajuta la eliminarea acidului uric. Actioneaza ca antiseptic si calmant al spasmelor cailor urinare. Preparare: prin infuzie, dupa care se fierbe la foc foarte mic timp de 5-10 minute, datorita prezentei cozilor de cirese. Administrare: 3 cani/zi. Pret: 3 lei. Produsele le puteti gasi in magazinele de produse naturiste din str. Baia de Fier nr. 5 (din str. Sf. Vineri, tramvaie: 16, 40, 5, 14), din str. Matei Voievod 135, strada de la intersectia Vatra Luminoasa cu sos. M. Bravu si din str. Traian nr. 118.

Remedii naturiste

- cataplasme calde cu bitter suedez pe abdomenul inferior (prosopul se incalzeste in prealabil cu fierul de calcat la temperatura mare)

- baie de sezut cu coada calului, seara la culcare - reduce durerea

- se consuma zilnic 3 cani de ceai de merisor

- seara, inainte de culcare, 20 de picaturi de albastru de metilen, puse pe paine. Se mesteca indelung.

- se consuma o cana de ceai de afine pe zi

Sursa: Libertatea

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre