Sfaturi pentru o imunitate sporita in sezonul gripei

/ / Modificat: 2011-10-19
Sfaturi pentru o imunitate sporita in sezonul gripei

Sezonul gripei si al virozelor diverse care iti ameninta sanatatea a inceput deja, prin urmare a sosit momentul sa declari razboi virusurilor care iti dau tarcoale la inceputul anotimpului rece. Cateva sfaturi utile pentru o imunitate sporita te-ar putea ajuta sa te protejezi impotriva starilor chinuitoare de gripa si raceala.

Elimina stresul din viata ta

Un dusman feroce al imunitatii tale este stresul. Mai multe studii au demonstrat ca starea continua de stres afecteaza capacitatea organismului de aparare. Dedica mai mult timp relaxarii si activitatilor care iti fac placere.
stres_mamici

Fa dragoste mai des

Un fapt demonstrat stiintific este acela ca sexul regulat intareste sistemul imunitar si te tine departe de boli si depresie. Cercetarile in acest sens au aratat ca adultii cu o viata sexuala activa au o stare de sanatate mai buna decat cei care fac dragoste rar sau foarte rar.

Ia-ti un animalut de companie

Medicii au ajuns la concluzia ca persoanele care au un animalut de companie se bucura de o serie de beneficii pentru sanatate: o tensiune arteriala mai scazuta si un sistem imunitar puternic.

Socializeaza

Oamenii care au o viata sociala bogata au cu 50% mai multe sanse de supravietuire decat semenii lor care traiesc izolat. Incearca sa-ti largesti cercul de cunostinte alaturandu-te unui grup de interes pentru tine, precum cursuri de dans, gatit sau un cenaclu literar.

Pastreaza-ti atitudinea pozitiva

Gandurile optimiste pot oferi imunitatii tale un impuls pozitiv semnificativ. Concentreaza-te pe aspectele pozitive ale vietii tale, priveste partea buna a paharului si nu lasa loc negativismului in viata ta.

Consuma antioxidanti

Consumul bogat de fructe si legume iti asigura doza importanta de antioxidanti, substantele care iti protejeaza celulele organismului impotriva radicalilor liberi. Ai grija sa incluzi in meniul zilnic portocale, brocoli, kiwi, capsune, morcovi, papaya si pepene.

Nu uita de vitamine

Nutrientii necesari unui sistem imunitar puternic sunt vitaminele A, C, D si E, zinc, magneziu si seleniu.

Alege suplimentele sanatoase

Protejeaza-te de gripa cu ajutorul suplimentelor alimentare sanatoase si recomandate de toti medicii cu extract de: usturoi, ginseng, echinaceea si probioticele lactobacillus si bifidobacteria.
intarire_sistem_imunitar

Foto: webmd.com

Fa multa miscare

Miscarea este aliatul principal al imunitatii, prin urmare asigura-te ca faci sport de cateva ori pe saptamana. Mersul pe bicicleta, plimbarile lungi, yoga, inotul sau golful sunt optiuni la indemana.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sistem imunitar

Articole recomandate

Citeste si despre