Semnal de alarma: Superbacteriile reprezinta o amenintare la fel de mare precum schimbarea climatica sau razboaiele

/ / Modificat: 2019-01-27
Semnal de alarma: Superbacteriile reprezinta o amenintare la fel de mare precum schimbarea climatica sau razboaiele

Rezistenta antibacteriana este o amenintare majorala adresa sanatatii, similara schimbarii climatic sau razboaielor, potrivit lui Matt Hancock, secretarul de stat pentru Sanatate din Marea Britanie.

Matt Hancock a prezentat la reuniunea de la Davos un plan de actiune pe cinci ani care ar urma sase desfasoare in Marea Britanie si unul de perspectiva, pe 20 de ani, pentru a combate rezistenta antimicrobianapânain 2040, potrivit cnn.com.

„Nu-mi voi mai putea privi copiii in ochi dacanu voi face tot ce-mi sta in putinta pentru a gasi solutii acestei mari amenintari“ a spus in discursul sau de la Forumul Economic Mondial din Elvetia, Matt Hancock.

„Ma cutremur la gândul unei lumi in care puterea antibioticelor este diminuata.

Rezistenta antimicrobiana este un mare pericol pentru umanitate, la fel de mare precum pericolul schimbarii climatice sau raboaielor“. Antibioticele sunt utilizate pentru a preveni infectiile bacteriene legate de anumite probleme medicale si proceduri precum interventiile chirurgicale.

Folosirea lor nejustificata a dus in sala cresterea rezistentei antimicrobiane si la dezvoltarea unor superbacterii impotriva carora majoritatea antibioticelor cunoscute pana acum nu mai au niciun efect.

Aceasta situatie reprezintao adevarata amenintare la adresa sanatatii globale. Oamenii de stiinta considera ca circa 70% din bacteriile care determina infectii sunt deja rezistente la cel putin un antibiotic cunoscut, conceput pentru a le combate.

Citeste continuarea pe Kfetele.ro 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Bacterii

Articole recomandate

Citeste si despre