Sangerarea dupa chiuretaj

Intrebare:

- Mi s-a efectuat un chiuretaj ca urmare a unei sarcini oprite in evolutie la 6 saptamani, insa am sangerat foarte putin dupa aceasta manevra. Doctorul meu mi-a spus ca era bine daca sangeram mai mult pentru ca trebuie sa elimin sangele acumulat in cavitatea uterina si mi-a dat famexin si scopantil. E ceva in neregula daca am sangerat doar cateva ore dupa chiuretaj? (sangerarea nu a fost abundenta). Mi se poate intampla ceva rau ?

Raspuns:


 

Chiuretajul uterin la o sarcina oprita in evolutie poate diferii un pic, ca si cantitate a sangerarii, fata de un chiuretaj la cerere de exemplu; prezenta sarcinii oprite in evolutie putand modifica timpii de coagulare. Parerea proprie este ca e mai important sa nu sangerati foarte mult dupa efectuarea acestei proceduri. In orice caz, va recomand sa efectuati un consult de control, urmat de o ecografie la aproximativ doua saptamani dupa aceasta procedura. Medicatia administrata o consider corespunzatoare cu procedura efectuata, dupa ceea ce vi s-a prescris, nu consider ca medicul curant ar fi suspectat existenta unor resturi tisulare oi cheaguri restante in cavitatea uterina. Pentru a prevenii o endometrita post abortum (deoarece chiuretajul uterin reprezinta o procedura invaziva) putea sa va recomande o medicatie antibiotica, insa acest lucru ramane la latitudnea fiecarui medic in parte. De asemenea, trebuie sa stiti ca daca in urmatoarea perioada dezvoltati o crestere a temperaturii (aparitia febrei), daca apar dureri intense abdominale ori cefalee (dureri de cap), stare de lesin sau orice alta modificare a starii de sanatate care sa va ingrijoreze va trebui sa reveniti pentru o consultatie la medicul curant.


Dr. Ciprian Pop-Began

- Obstetrica ginecologie -Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Prof. Dr. Panait Sarbu


Detalii specialist

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Dr. Ciprian Pop-Began

Medic ginecolog

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul