Remedii rapide pentru constipatie

/ / Modificat: 2017-11-15
Remedii rapide pentru constipatie

Constipatia este o problema destul de des intalnita, care apare in special din cauza unui consum insuficient de fibre, dar care poate sa aiba si alte cauze. Mai predispuse la aparitia constipatiei sunt persoanele sedentare, insa problema poate sa afecteze pe oricine.

Constipatia poate sa apara si in urma administrarii unor medicamente, la persoanele care sufera de sindromul colonului iritabil, in cazul unor afectiuni tiroidiene (hipotiroidie si hipertiroidie), in cazul celor care sufera de diabet zaharat, dar si in unele boli ale colonului. Pentru a determina cauza constipatiei, este necesar un consult medical.

In ameliorarea constipatiei este important consumul suficient de lichide, dar si un aport semnificativ de legume si fructe, pentru ca acestea ajuta la reglarea tranzitului intestinal. Exercitiile fizice efectuate cu regularitate ajuta, de asemenea, in procesul de vindecare. Cei care au astfel de probleme trebuie sa isi aloce, in fiecare zi, o perioada de timp in care sa mearga la toaleta (ideal ar fi sa se creeze o rutina zilnica, sa mearga la toaleta cam in jurul aceleiasi ore). Cu cat materiile fecale raman mai mult in intestine, cu atat scaunul devine mai tare, deci mai dificil de evacuat. Du-te la toaleta atunci cand ai aceasta senzatie, nu amana momentul, pentru ca nu faci altceva decat sa favorizezi aparitia constipatiei.

Laxit med, de ajutor

De ajutor pentru persoanele care sufera de constipatie este Laxit med, de la Fiterman. Produsul ajuta in tratamentul simptomatic al constipatiei atat la adulti (inclusiv femei insarcinate, mame care alapteaza, persoane in varsta), cat si la copii, incepand cu varsta de 6 luni.

Laxit med este un produs laxativ sub forma de pulbere care contine Macrogol 4000. Laxit med este usoar de administrat, deoarece nu are gust, miros si nici culoare, ceea ce ii permite sa poata fi amestecat in orice lichid (apa, ceai, lapte, suc de fructe), chiar si in piureuri, supe. Nu irita mucoasa digestiva si nu produce toleranta.

Cum se administreaza Laxit med

Adultii iau 2 plicuri de 1-3 ori pe zi, in functie de raspunsul individual. In cazul unei utilizari prelungite, doza poate fi redusa la 2 plicuri de 1-2 ori pe zi, doze administrate in zile alternative (de exemplu intr-o zi se pot administra 2 plicuri, de preferinta seara inainte de culcare, iar in urmatoarea zi se pot administra 2 plicuri in intervalul dintre micul dejun si pranz).

In cazul copiilor, Laxit med se administreaza astfel:

• intre 6 luni si 12 luni: 1 plic pe zi

• intre 1 si 4 ani: 1 plic de 1-2 ori pe zi

• intre 4 si 8 ani: 2-3 plicuri pe zi;

• peste 8 ani: 2 plicuri de 1-2 ori pe zi.

Inainte de inceperea tratamentului trebuie excluse tulburarile organice. In acest sens, pentru grupa de varsta 6-12 luni se recomanda un consult medical.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Constipatie Constipatie adulti Constipatie copii

Articole recomandate

Citeste si despre