Remedii pentru tusea din timpul noptii

/ / Modificat: 2014-09-25
Remedii pentru tusea din timpul noptii

Tusea este un simptom care tinde sa se inrautateasca pe timpul noptii si care te sleieste rapid de puteri. Inainte de a-ti administra zeci de medicamente pentru tusecu gandul ca vei reusi sa adormi mai repede, este important sa stii ca secretul pentru calmarea tusei suparatoare consta in calmarea gatului iritat si eliberarea cailor respiratorii blocate de mucusul in exces. Nu ai intotdeauna nevoie de medicamente pentru a calma aceste simptome incomode, ci doar de cateva remedii la indemana!

Bea ceai cu miere

Consumul ceaiului caldut cu miere inainte de culcare se poate dovedi un remediu eficient impotriva tusei persistente din timpul noptii. Potrivit specialistilor, lichidele calde ajuta la fluidizarea mucusului din caile respiratorii care irita gatul si determina aparitia tusei.  

Foloseste umidificatorul de camera

Aerul uscat din casa poate contribui la inrautatirea tusei, de aceea, folosirea unui umidificator de camera reprezinta o solutie utila si la indemana pentru calmarea simptomului. Nu exagera cu folosirea lui, intrucat un nivel prea crescut de umezeala poate avea efectul invers, de inrautatire a senzatiei de tuse.

Fa baie cu aburi

La fel ca si umidificatorul de camera, baia cu aburi ajuta la decongestionarea cailor respiratorii, prin fluidizarea mucusului care tinde sa le irite si sa accentueze senzatia de tuse. Cu toate acestea, medicii sustin ca baile cu aburi ar trebui folosite cu precautie de pacientii bolnavi de astm, intrucat folosite in exces, pot avea efectul advers de a inrautati disconfortul.

Dormi cu capul mai sus de restul corpului

Daca nu vrei ca mucusul sa urce in gat si sa iti irite caile respiratorii, este important sa dormi cu capul mai sus decat restul corpului. Aceasta pozitie ajuta la eliberarea cailor respiratorii si la combaterea tusei suparatoare. Tot ce trebuie sa faci este sa alegi o perna ceva mai inalta sau sa asezi alta peste cea deja existenta, pentru ca partea superioara a corpului sa fie mai ridicata decat cea inferioara.  

Apeleaza la proprietatile calmante ale eucaliptului

Fie ca il consumi sub forma de bomboane, fie ca il folosesti in aromaterapie, uleiul de eucalipt este un remediu naturist eficient impotriva tusei. Inhalarea aromelor persistente ale acestuia in timpul aromaterapiei sau invadarea cavitatii bucale cu aromele lui puternice ajuta la calmarea gatului iritat, la combaterea excesului de mucus din caile respiratorii si la imbunatatirea respiratiei pe timpul noptii.

Aeriseste camera si schimba des lenjeria de pat

Daca esti alergica, este important sa mentii camera in care dormi cat mai curata si aerisita. Predispozitia la alergii iti poate inrautati simptomul de tuse daca incaperea in care dormi este plina de praf, iar lenjeria de pat este "bogata" in acarieni, care-ti pot agrava simptomele.

Schimba lenjeria mai des decat de obicei si spal-o la programe cu temperaturi foarte inalte, pentru a omori toti acarieni si insectele care ti-ar putea declansa reactiile alergice si agrava simptomul de tuse.  

Hidrateaza-te intens

Consumul crescut de apa sau lichide este esential pentru combaterea tusei excesive. Nu are actiune directa asupra simptomului, insa hidratarea intansa ajuta la subtierea mucusului si la expectoratia lui, ajutandu-te sa respiri mai usor si sa tusesti mai putin. Pe langa apa, cea mai buna sursa de lichide pentru hidratare este supa calda de legume si pui, care este bogata si in vitamine si minerale ce ajuta la intarirea imunitatii organismului.  

Medicatie adaptata tipului de tuse

Stabileste tipul de tuse de care suferi inainte de a te decide asupra unui tratament medicamentos. Pentru tusea productiva, ai nevoie de expectorante care te ajuta sa elimini mucusul. In cazul tusei seci, fara expectoratie, este nevoie de administrarea reprimatelor, care inhiba senzatia de tuse. Pe langa medicamente, obisnuieste-te sa sugi dropsuri cu menta inainte de culcare, intrucat elibereaza caile respiratorii si te ajuta sa adormi mai usor.

Mai cunosti si alte remedii rapide pentru ameliorarea tusei nocturne? Spune-ne sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Remedii tuse Tuse copii

Articole recomandate

Citeste si despre