Protejati-va corpul cu ajutorul proteinelor

/ / Modificat: 2005-12-07
Protejati-va corpul cu ajutorul proteinelor





 

Faceti in asa fel incat sa nu vi se spuna ca ati imbatranit cu zece ani. Doar un regim bogat in proteine va poate ajuta sa va pastrati epiderma neteda, elastica, un chip tanar si un corp perfect. Nu uitati ca persoanele ce urmeaza un regim echilibrat, cu multe proteine, pe langa o greutate ideala, reusesc sa intinereasca vizibil, cu cel putin zece ani.

Asadar, evitati curele de slabire ce sunt la moda si care va vor ajuta probabil sa pierdeti cateva kilograme, dar care, dupa cateva saptamani, va vor face sa reluati kilogramele pierdute. S-a dovedit ca daca meniul zilnic nu contine cel putin 100 g de proteine, acest lucru nu va va impiedica sa slabiti, dar veti pierde tot atata grasime cat si masa musculara. Dar organismul dumneavoastra nu va va permite sa diminuati aceasta masa musculara care trebuie sa fie rezistenta. Dupa ce veti slabi si o sa mancati normal, corpul va incerca sa si refaca masa musculara. Astfel, va veti ingrasa rapid.

Dar unde gasiti minunatele proteine care va ajuta sa slabiti si sa va pastrati frumusetea corpului?

1. O cantitate impresionanta se afla in carne: vitel, vaca slaba, pui, capra, elan, iepure de casa si de camp, miel degresat; in peste, crustacee si moluste; in branzeturi.

2. In cantitati mai mici, se gasesc in oua, in iaurt si in lapte (cu 2% grasimi). Orezul si painea contin de asemenea proteine dar, dupa cum se stie, nu trebuie consumate in exces.

3. Legumele nu sunt bogate in proteine, dar nu trebuie totusi neglijate (spanac, conopida, morcovi, fasole verde, rosii). Pastele, lucru stiut deja, consumati-le cu prudenta.

Acest material apartine Editurii Niculescu. Orice reproducere a acestuia fara acordul Editurii este interzisa.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre