Programul tau pentru a fi mai sanatoasa

/ / Modificat: 2011-10-27
Programul tau pentru a fi mai sanatoasa

De cele mai multe ori, sursa tuturor problemelor tale este haosul cotidian, mai exact maratonul pe care il parcurgi zilnic intre numeroasele sarcini fara sa-ti gestionezi corect timpul si energia. Prin urmare, ai nevoie de un program inteligent pentru a fi mai sanatoasa, mai frumoasa si mai multumita de calitatea vietii tale.

Afla cum poti sa-ti intocmesti propriul ghid care sa te ajute in stabilirea momentelor optime pentru a te odihni, a face miscare sau a te ingriji de estetica trupului tau.

Controlul greutatii

Momentul optim pentru a consulta cantarul este ora 7 dimineata sau imediat dupa trezire. Doar atunci vei afla cu exactitate greutatea ta reala, intrucat valoarea se modifica in timpul zilei pe masura ce mananci si bei lichide. Studiile arata ca persoanele care isi "infrunta" kilogramele zilnic pierd de 2 ori mai mult surplus ponderal decat cele care folosesc cantarul o data pe saptamana.

Frumusetea

Daca vei folosi aparatul de ras la inceputul zilei (8 A.M.), vei risca mai putine efecte negative ale taieturilor, deoarece sangele detine cea mai mare capacitate de coagulare dimineata. In plus, te vei simti proaspata si frumoasa pe tot parcursul zilei.

Puiul de somn

Incarca-ti bateriile cu un pui de somn in fiecare zi, intre orele 13 si 15, cand hormonul odihnei, melatonina, isi atinge apogeul. Incearca sa nu dormi mai mult de 20-30 de minute, altfel vei intra intr-o stare mai profunda a somnului si te vei simti extenuata la trezire.


Foto: ivstatic.com

Gustarea sanatoasa

O gustare sanatoasa este foarte potrivita in jurul ore 15 dupa-amiaza. Te vei simti energizata si fara pofte "pacatoase" pana la ora cinei. Ai grija ca aceasta sa nu depaseasca 250 de calorii.

Curatenia

Coordonarea vizuala, acuratetea si eficienta noastra este la nivel optim in jurul orei 16 dupa-amiaza, asa ca vei avea toate sansele sa faci o curatenie temeinica in timp record, fara sa obosesti deloc.

Sportul

Intre 16 - 18 dupa-amiaza, rezistenta trupului tau va fi la nivelul maxim, de aceea este recomandat sa faci sport in acest interval. Dupa doza puternica de endorfine obtinute prin miscare, vei fi tentata sa mananci o cina mai sanatoasa.

Dragostea

Perceptia tactila si sensibilitatea pielii sunt foarte crescute intre orele 22 P.M. - 1 A.M., asadar profita de acest lucru pentru cateva clipe de dragoste cu partenerul tau. Oboseala nu este o scuza, 7-13 minute sunt suficiente in general pentru a obtine satisfactia dorita, spun cercetatorii.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre