Prelungeste-ti viata cu pana la 3 ani cu numai 15 minute de miscare pe zi

/ / Modificat: 2011-08-19
Prelungeste-ti viata cu pana la 3 ani cu numai 15 minute de miscare pe zi

exercitii_fizice

Exercitiile fizice ne mentin in forma si au efecte benefice asupra sanatatii. O echipa de cercetatori din Taiwan a reusit sa calculeze exact cat de mult te ajuta 15 minute de exercitii fizice pe zi.

Cercetarea s-a bazat pe datele stranse de Institulul National de Cercetare in Sanatate din Taiwan de la peste 400.000 de pacienti in perioada 1996-2008 si a demonstrat efectul benefic al miscarii si asupra starii de sanatate generala si in prevenirea aparitiei cancerului.

Exercitiile fizice, intensitate si efecte

Specialistii din Taiwan au observat o diferenta evidenta intre cei cu un stil de viata complet sedentar si cei putin activi, care faceau aproximativ 15 minute de exercitii fizice pe zi. Al doilea grup are o speranta de viata cu pana la trei ani mai mare, sustin cercetatorii. Mortalitatea prematura a scazut cu 14% pentru cei care au facut cel putin 15 minute de miscare pe zi.

Efectele benefice sanatatii cresc odata cu durata exercitiilor fizice, insa doar pana la 100 minute pe zi, prag dupa care raman stabile.

Cercetatorii au mai demonstrat ca doua ore de activitate fizica intensa pe saptamana au aceleasi efecte ca patru ore de activitate fizica moderata. Chiar daca nu conteaza momentele alese pentru exercitii fizice intense, medicii nu recomanda ca acestea sa fie facute doar in weekend.

art_femeie_corpMiscarea zilnica are efect anticancerigen

In urma analizei dosarelor medicale complete ale celor peste 400.000 de pacienti, specialistii din Taiwan au ajuns la concluzia ca riscul de cancer scade cu 11% in cazul celor care fac putin miscare pe zi, fata de cei complet sedentari. Pentru fiecare 15 minute suplimentare de exercitii fizice, riscul scade cu inca 1%.

Pe baza acestor date, cercetatorii sustin ca o rutina de fitness zilnica are aceleasi efecte asupra organismului ca renuntarea la fumat.

Bucura-te de beneficiile unui stil de viata sanatos, care te va ajuta sa traiesti mai mult, si include in programul tau zilnic cel putin 15 minute de exercitii fizice.

Autor: Teodora Gheorghe


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Miscare Exercitii fizice Sanatate

Articole recomandate

Citeste si despre