Pielea iti spune de ce boli suferi

/ / Modificat: 2017-01-09
Pielea iti spune de ce boli suferi

Pielea este cel mai mare organ, atat ca greutate, cat si ca suprafata. Pielea este insa si cel mai receptiv organ, care ne arata modificarile organismului uman. Acest organ indica si primele semne de imbolnavire, cu mult inainte ca boala sa se manifeste.

Pielea galbuie, semn al afectiunilor tiroidiene

 Pielea galbuie, palmele si talpile portocalii poate indica o anomalie in functionarea glandei tiroide. Hipotiroidismul cauzeaza cresterea nivelului de beta caroten din sange. O glanda tiroida sanatoase metabolizeaza corect betacarotenul. Atunci insa cand apar probleme, betacarotenul se acumuleaza la nivelul pielii.

Alte semne ale hipotiroidismului sunt si pielea rece si uscata, oboseala, durerile si cresterea in greutate.

Palmele cu linii inchise la culoare, semn al insuficientei renale

 Cutele din palme sau talpi de culoare inchisa sunt un semn al insuficientei renale. Aceasta pigmentare este vizibila si la nivelul buzelor sau genunchilor. De asemenea, cei care sufera de aceasta problema de sanatate au tensiunea arteriala scazuta si apetit pentru mancarurile sarate.

Daca descoperi astfel de pigmentari la nivelul pielii, este indicat sa mergi de urgenta la un control medical.

Petele maronii, semn al diabetului

Petele maronii de la nivelul gambelor sau de la subrat pot fi semne ale diabetului. Aceste pete sunt aspre, de forma rotunda sau ovala.

Aceste pete sunt cauzate de excesul de insulina din sistemul circulator, care duce la accelerarea procesului de multiplicare al celulelor. Astfel pielea devine mai groasa si isi schimba culoarea.

Autor: Mihaela Rotaru

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Piele stare sanatate Piele indicator boli Piele

Articole recomandate

Citeste si despre