Mamele care dorm cu copiii, risc crescut de depresie, potrivit studiului

/ / Modificat: 2019-06-19
Mamele care dorm cu copiii, risc crescut de depresie, potrivit studiului

A dormi in aceeasi camera cu copilul sau chiar in acelasi pat poate fi placut la inceput. Dar un studiu realizat de Universitatea Statului Pennsylvania, publicat in jurnalul stiintific "Infant and Child Development", garanteaza ca femeile care experimenteaza aceasta situatie sunt mai predispuse sa cada in depresie.

Dormitul cu bebelusul creste riscul de depresie la femei

Cercetatorii au analizat obiceiurile de somn si sentimentele a 103 femei, timp de sase luni. Astfel, ei au concluzionat ca mamele care au impartit camera cu copiii lor au simtit pana la 76% mai mult sentimentul depresiv si cu 16% mai mult decat cele care ai caror copii au dormit in camere separate.

In ciuda acestui rezultat, echipa de experti afirma ca obiectivul studiului nu este de a clasifica ceea ce este bun sau rau, nici de a dicta reguli in acest sens. Intentia este de a transmite familiei importanta unei rutine de somn care sa fie placuta pentru toti membrii sai.

In acest caz, nu este rau ca, la inceput, bebelusul sa doarma in patut in camera parintilor sai. La sfarsitul zilei, este important ca mama si copilul sa creeze o legatura, dar in acelasi timp este necesar sa nu apara dependenta.

In plus, nu toate familiile au posibilitatea de a avea o camera doar pentru copil. In orice caz, cel mai important lucru in ambele cazuri este acela ca mama si copilul sa poata avea spatiile lor individuale.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Dormit cu copilul in pat Depresie mama

Articole recomandate

Citeste si despre