Lucruri pe care le facem si ne imbolnavim inima

/ / Modificat: 2011-11-21
Lucruri pe care le facem si ne imbolnavim inima

Cand vine vorba despre problemele cardiace, ai putea fi tentata sa crezi ca nu te expui in niciun fel pericolului de a dezvolta o astfel de afectiune, cata vreme ai o greutate normala, nu consumi grasimi si nu ai niciun viciu. Desi te afli pe drumul cel bun, exista si o serie de lucruri aparent banale, pe care le faci fara sa stii ca iti pot pune in pericol sanatatea. Iata cateva moduri umitoare prin care iti imbolnavesti inima fara sa stii.

Nu folosesti ata dentara

Desi utilizarea atei dentare nu este o practica extrem de populara, procesul de tine departe de problemele cardiace. Bacteriile care se inmultesc in placa dentara provoaca inflamatii cronice ale gingiei, iar gingivita este una din cauzele principale care contribuie la imbolnavirea inimii.

Somnul insuficient

Fie ca te duci la culcare foarte tarziu noaptea sau nu te odihnesti satisfacator, somnul insuficient iti poate afecta serios inima. Odihna este necesara pentru reglarea tensiunii arteriale la un nivel optim si reduce predispozitia catre palpitatii neregulate ale inimii.

Nu te duci in vacanta

Cunosti deja importanta relaxarii pentru echilibrul tau psihic, insa este posibil sa nu fi aflat inca despre consecintele amanarii la nesfarsit a unei vacante asupra inimii tale. Un studiu efectuat in anii '90 asupra unui esantion de 750 de femei arata ca persoanele care pleaca in concediu o data la 6 ani prezinta un grad de risc cu 50% mai mare de a face infarct in comparatie cu persoanele care se bucura de doua vacante in fiecare an.

Foto: ivstatic.com

Dietele monocromatice

Dietele care nu sunt "colorate", adica cele care nu contin multe sortimente de legume si fructe, sunt extrem de nocive pentru inima ta. Fibrele, vitaminele, mineralele, antioxidantii si potasiul sunt substante care promoveaza buna functionare a organismului in general, dar si a inimii in mod special.

Zilele petrecute in interior

Expunerea la soare este foarte importanta pentru organismul tau, deoarece il ajuta sa sintezeze vitamina D, o substanta esentiala pentru sanatate. Persoanele cu carente in aceasta vitamina sunt predispuse hipertensiunii arteriale si coagularii sangelui.

Folosirea automatelor

Oricat de bizar suna acest lucru, aparatele care iti permit plata automata a facturilor fara sa fii nevoita sa te deplasezi la banca iti afecteaza, indirect, inima. Fiecare pas conteaza, iar miscarea este vitala pentru functionarea corecta a aparatului cardiac. Profita de orice ocazie pentru a-ti pune sangele in miscare!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Boli inima Boli inima femei

Articole recomandate

Citeste si despre