Legarea trompelor uterine

Intrebare:

- D-le doctor, am nascut de curand un copil prin cezariana. In urma solicitarii mele, mi s-au legat trompele uterine. Vreau sa va adresez urmatoarea intrebare (aparuta ca urmare a discutiilor cu persoane mai in varsta din familie): imi va afecta dorinta sexuala aceasta solicitare--de a-mi lega trompele? Va multumesc anticipat!

Raspuns:


 

Legarea trompelor uterine (sterilizarea chirurgicala) este o metoda de contraceptie considerata radicala (indiferent de tehnica folosita in realizarea acestui tip de sterilizare, sansele de a reface traiectul normal al trompelor, in cazul unei razgandiri asupra deciziei luate, sunt mici).

Totusi, aceasta metoda nu interfereaza cu secretia hormonala (raspunzatoare de intretinerea dorintei sexuale - libidou); de asemenea, chiar si o eventuala sarcina, prin metode specifice reproducerii umane asistate este posibila (recoltarea ovocitului, fertilizare in vitro si embriotransfer).


Multa sanatate,

dr. Ciprian Pop-Began

-obstetrica ginecologie-

Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Prof. Dr. Panait Sarbu

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Dr. Ciprian Pop-Began

Medic ginecolog

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul