Infectiile urinare, mai frecvente toamna: 7 plante minune pentru tratarea lor

/ / Modificat: 2013-09-26
Infectiile urinare, mai frecvente toamna: 7 plante minune pentru tratarea lor

Una dintre marile neplaceri ale sezonului rece este infectia urinara. Racirea considerabila a vremii si neadaptarea tinutelor la aerul rece si umed specific acestei perioade a anului pot duce la declansarea acestor infectii, care la randul lor iti produc foarte mult disconfort.

Daca simti arsuri la urinat, observi ca mergi mai frecvent la baie, ai dureri lombare joase sau dureri suprapubiene, nu astepta ca aceste simptome sa se agraveze, deoarece infectiile urinare netratate pot duce la complicatii renale serioase.

Prin urmare, este important sa tratezi infectiile urinare inca de la primele semne. Iata cateva plante care te ajuta in demersul tau.

Merisorul

Merisorul este de departe cea mai eficienta planta impotriva infectiilor urinare, deoarece contine vitamine din complexul B si vitaminele A, C si E care cresc aciditatea urinei. Una dintre principalele cauze ale aparitiei infectiilor urinare o reprezinta bacteria E. coli, insa aceasta se dezvolta foarte greu si chiar este anihilata de mediile acide.

Poti consuma ceai de merisoare sau decoct de merisoare pentru a combate infectiile urinare de toamna.

Papadia

Papadia este o planta salbatica pe care o poti folosi cu incredere in cazul in care te confrunti cu infectii urinare. Studiile arata ca ceaiul de papadie poate contribui la eliminarea sarurilor din organism si la curatarea tractului urinar.

Citeste continuarea pe ele.ro.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre