Igiena orala - garantia unui zambet sanatos

/ / Modificat: 2020-03-10
Igiena orala - garantia unui zambet sanatos

Indiferent de varsta, dantura frumoasa este un lucru ravnit de catre toata lumea. Un zambet sanatos este cartea vizita a oricarei personalitati.

Pe langa rolul de a oferi zambet deosebit, dintii au functia principala de masticatie. Astfel, este absolut obligatoriu ca igiena orala sa fie respectata de cel putin 2 ori pe zi.

In aceasta ordine de idei, o pasta de dinti este produsul folosit zilnic, care nu va lipsi niciodata din propria trusa de ingrijire personala. 

Pe langa rolul masticator și cel estetic, dintii asigura o pronuntie corecta și frumoasa a cuvintelor. Astfel, specialiștii recomanda efectuarea de control stomatologic o data la 6 luni și respectarea cu precautie a igienei orale, cu produse corespunzatoare. 

igiena orala

Efectele pozitive ale pastei de dinti sunt nenumarate. In primul rand ne scapa de respiratia urat mirositoare, care creeaza disconfort maxim. Respiratia proaspata contribuie in mod direct la optimizarea starii sanatatii noastre, asigurand o comunicare placuta cu mediul inconjurator. 

Gratie acestui produs, sunt eliminati toti microbii. Ingredientele active lupta impotriva bacteriilor daunatoare, eliminand riscul aparitiei infectiilor și bolilor. Pasta de dinti asigura efect emolient asupra gingiilor, fara a afecta smaltul dintilor, ba din contra, contribuie la intarirea acestuia. 

Pentru o dantura perfecta la varsta maturitatii, este absolut necesar periajul dintilor inca din primele luni de viata. Acest obicei indispensabil trebuie practicat de la o varsta frageda, pentru ca mai apoi sa devina un mod de viata. Astfel, este recomandat ca parintii sa perieze dintii copiilor de la 4 luni (in cazul in care au aparut dintișorii). Incepand cu 2 ani, copiii trebuie instruiti cum sa-și perieze singuri dintii. O atentie deosebita trebuie acordata tipului de periuta, dar și pastei de dinti aleasa. 

igiena orala

Exista o varietate imensa de produse pentru ingrijirea dintilor. Importanta este alegerea produsul corespunzator, in functie de efectele dorite și preferintele individuale. Pastele de dinti au compozitie diferita. In special pentru copii, sunt recomandate pastele pe baza de ingrediente naturale. De regula, pastele au gust de fructe și un ambalaj cu desene colorate. Pentru un periaj eficient este necesara o cantitate mica, asemenea unui bob de mazare. Inainte de a procura un produs pentru periajul dintilor, este necesara consultatia unui specialist. Acesta va alege tipul de periuta și pasta perfecta pentru fiecare copil in parte. 

Este important ca produsul de curatare sa contina substante abrazive blande, agenti antibacterieni și continut de fluor mai mic de 600ppm. Aceste componente vor contribui la eliminarea petelor alimentare de pe dinti, reducand numarul bacteriilor și aparitia cariilor. In functie de necesitatile individuale ale copilului, puteti opta pentru paste imbogatite cu vitamine sau calciu. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre