Fii atenta la bolile de toamna

/ / Modificat: 2017-01-05
Fii atenta la bolile de toamna

Fluctuatiile atmosferice, ploile, vantul, umiditatea si temperaturile din ce in ce mai scazute isi pun amprenta asupra sistemului imunitar, care este din ce in ce mai slabit. Invata sa iti asculti organismul si sa il feresti de schimbarile sezoniere.

Iata mai jos cateva dintre cele mai comune boli de toamna la care trebuie sa fii atenta:

Raceala

Ploile, vantul puternic si variatiile de umiditate sunt factori care contribuie la slabirea sistemului imunitar. Acest lucru duce la contactarea mult mai repede a racelilor si gripelor. Este insa important sa mergi la medic pentru a evita infectiile virale.

Consuma multe lichide, fructe si legume proaspete si imbraca-te corespunzator.

Astmul

Toamna, la fel ca si primavara, este un anotimp care favorizeaza aparitia alergiilor. Dintre toate formele de alergiile, cele care se manifesta cel mai puternic in acest sezon este astmul, in special astmul alergic. Principalul simptom este respiratia ingreunata.

Ulcerul

O alta afectiune comuna, care apare toamna, este ulcerul. Acesta este cauzat de consumul de alcool, tigari, stres sau infectii bacteriene cu Helicobacter Pylori. Principalele simptome sunt fluctuatii ale apetitului, dureri si voma. Daca experimetnezi aceste simptome este indicat sa mergi la medic.

Insuficienta cardiaca

Insuficienta cardiaca este o afectiune grava, care poate fi extrem de periculoasa pentru persoanele care nu se adapteaza la conditiile climaterice. Persoanele cu astfel de probleme trebuie sa evite plimbarile pe vreme rece si ploioasa si sa respecte tratamentul prescris de medic.

Reumatismul

Artrita este o afectiune reumatica care se agraveaza toamna. Temperaturile scazute cauzeaza sensibilitate si dureri articulare. Persoanele cu astfel de probleme trebuie sa faca bai fierbinti, sa evite plimbarile in aer rece si sa respecte tratamentul prescris de medic.

Autor: Mihaela Rotaru

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Afectiune Afectiuni Boala Boli Boli de toamna Raceli Gripa

Articole recomandate

Citeste si despre