De ce intarzie menstruatia, desi nu esti insarcinata. Cauzele principale

/ / Modificat: 2018-12-13
De ce intarzie menstruatia, desi nu esti insarcinata. Cauzele principale

Cand vine data menstruatiei si stii sigur ca nu esti insarcinata, incepi sa te ingrijorezi. In acest caz pot fi sase cauze principale ale intarzierii ciclului. 

Varsta

Dupa prima menstruatie este normal sa ai o mica intarziere, deoarece corpul tau este in perioada de acomodare si aceasta este prima ta schimbare hormonala. Daca esti la o varsta mai inaintata, poate fi un semn ca menopauza este aproape si este important sa observi si alte simptome.

Stresul si anxietatea

Acesti factori influenteaza totul. Ocazional, poate interfera cu ovulatia, determinand-o sa dispara complet sau sa ajunga cateva zile mai tarziu decat te asteptai.

Boli

O gripa comuna sau o infectie minora poate contribui la intarzierea menstruatiei pentru cateva zile. Exista, de asemenea, unele medicamente care au anumite efecte asupra corpului; printre care antipsihotice, corticosteroizi, antidepresive, chimioterapie, imunosupresoare si antihipertensive.

Greutate

Avand o greutate echilibrata ajuta si la regularizarea menstruatiei. Foarte slaba sau obeza, duce, de asemenea, la intarzierea menstruatiei. Modificarile radicale ale greutatii, au o influenta pentru ca schimba acut nivelul de estrogen.

Exercitii (sport) in exces 

Sportivele de performanta  au adesea probleme cu intarzierea menstruatiei. Consumul mare de calorii, stresul unui antrenament intens si rata scazuta a grasimilor din corp par a fi responsabile.

Lacatatia

Odata cu inceperea alaptarii, este probabil ca proaspata mamica sa se confrunte cu aceasta problema. Intarzierea se produce din cauza hormonilor care produc laptele matern, pentru ca inhiba ciclul. 

Ovarele polichistice

Cea mai comuna cauza, din cauza prezentei hormonilor masculini in exces. Aceste cazuri cazuri se observa, de obicei, la femeile supraponderale.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Menstruatia Femei Cauze intarziere menstruatie

Articole recomandate

Citeste si despre