Cum te relaxezi in doar 5 minute

/ / Modificat: 2017-08-08
Cum te relaxezi in doar 5 minute

Ai de gatit, cosul de rufe este plin, trebuie sa stergi praful, copilul iti cere atentie si este irascibil, sotul iti spune ca il neglijezi... este un scenariu pe care il traiesti, cu siguranta, si tu. Simti o tensiune continua si ai impresia ca nu mai poti face fata nicicum situatiei.

Din fericire, exista cateva metode sigure la care poti apela astfel incat sa te simti zen si sa redevii calma in numai 5 minute! Pare greu de crezut, insa in cele cinci minute te vei simti o alta persoana, mult mai calma si mai optimista.

Incearca meditatia

In momentele in care te simti coplesita, lasa totul deoparte si goleste-ti gandurile. Cinci minute de meditatie, in care sa te gandesti la ceva frumos sau in care pur si simplu sa stai cu ochii inchisi, in fotoliu sau intinsa pe pat, te vor ajuta sa alungi gandurile negre.

Da-ti telefonul pe silent si inchide televizorul, in jurul tau trebuie sa fie liniste. Poti sa iti imaginezi ca esti intr-o vacanta, undeva intr-un loc care iti place foarte mult. Lasa gandul sa iti zboare si incearca sa vizualizezi numai locuri frumoase.

Fa un rebus

Daca ai la indemana o revista de integrame sau un rebus, ia un pix si apuca-te de treaba. Iti vei concentra atentia asupra integramei sau a rebusului, ceea ce te va scapa de stres. Imediat dupa ce il termini o sa te simti mult mai bine si vei fi pregatita sa iti reiei activitatile zilnice.

Numara pana la 10

Simti ca iti explodeaza capul de nervi? Lasa tot ceea ce faceai si numara, in gand, pana la 10. Este o metoda eficienta prin care vei obtine o stare de calm, foarte repede. Daca ai un animal de companie, nu ezita sa il mangai, pentru ca acest gest alunga numaidecat starile de neliniste.

Trage un pui de somn

Sunt unele zile in care te simti atat de coplesita incat tot ceea ce iti doresti este sa te odihnesti. Nu astepta sa vina ora de culcare, ci du-te in dormitor si pune capul pe perna, ca sa tragi un pui de somn. 5 minute de odihna iti readuc calmul, dispozitia buna, te vor ajuta sa te concentrezi mult mai bine.

Bea ceai verde

Cafeaua este mai mereu solutia la care apelezi ca sa te revigoreze, insa ce ar fi ca in loc de cana cu cafea sa optezi pentru o ceasca de ceai verde? Ceaiul verde este o sursa importanta de l-Teanina, substanta care te ajuta sa te eliberezi de sentimentele de furie, de irascibilitate si de anxietate.

Ceaiul verde stimuleaza organsimul sa stimuleze serotonina, hormonul fericirii. Si cateva patartele de ciocolata neagra te vor ajuta sa te linistesti. Ciocolata contine substante care ajuta la reglarea cortizolului, cunoscut drept hormon al stresului.

Terapie cu arome

Stresul zilnic poate fi combatut cu ajutorul aromaterapiei. Pune cateva 2-3 picaturi de ulei esential de lavanda, de menta, de busuioc sau orice alta aroma iti face placere in camera in care te afli si inspira adanc. Bateriile tale se vor incarca instantaneu si vei fi gata sa o iei de la capat.

Citeste cateva pagini dintr-o carte

Cititul este o buna metoda de relaxare, fiind o practica perfecta in momentele de stres. Un studiu efectuat in Statele Unite ale Americii a ajuns la concluzia ca in mai putin de sase minute, cititul ajuta la scaderea tensiunii arteriale (este cunoscut faptul ca inima o ia la goana si ne creste tensiunea in momentele de stres) si reduce tensiunea musculara.

Energizeaza-te cu un smoothie

Un smoothie din fructe proaspete poate fi salvarea ta intr-o zi stresanta. Pune in blender fructele preferate, timp de cateva minute, ca sa obtii o bautura savuroasa. Fructele au un continut ridicat de vitamine si minerale, fiind doza de energie care te va ajuta sa iti recapeti fortele.

Spala-te pe maini

Stiai ca spalatul mainilor cu apa calduta este un gest foarte relaxant? Du-te la baie si lasa apa sa curga, cateva minute, pe degete si pe palme. Focuseaza-te numai pe acea senzatie placuta la atingere si vei vei simti cum te relaxezi. Poti sa iti dai si cu putina apa rece pe obraji, este un gest care te va scoate, de asemenea, din starea tensionata.

Incordeaza-ti muschii

O tehnica foarte buna de relaxare este cea in care alternezi momentele in care iti incordezi muschii cu cele in care ii relaxezi. O sa te simti mult mai bine. Ce mai poti face este sa strangi pumnii, apoi sa-i desfaci, pentru ca si acest gest te ajuta sa te eliberezi de stres si de anxietate.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Relaxare Relaxare mamici

Articole recomandate

Citeste si despre