Cercetatorii au descoperit un test revoluționar pentru depistarea cancerului de san

/ / Modificat: 2019-02-22
Cercetatorii au descoperit un test revoluționar pentru depistarea cancerului de san

Cercetatorii germani au prezentat un test revolutionar pentru depistarea cancerului de san. Este vorba despre o analiza de sange care poate spune cu o precizie destul de mare daca aceaasta boala exista in organism. 

"Avem acum un test de sange care ne permite sa aflam daca exista un semn de boala sau daca exista un astfel de risc. In opinia mea, este un lucru pozitiv," a declarat Christof Sohn - director medical la Spitalul Universitar Heidelberg, potrivit Digi24.

Cand va aparea testul

Testul va fi scos pe piata in a doua parte a anului, iar cei care l-au creat au declarat ca nu isi propun  sa concureze cu metodele deja clasice de diagnostic cum ar fi mamografiile sau RMN-ul.

Organizatia Mondiala a Sanatatii a dat publicitatii un raport in care se arata ca 2 milioane de noi cazuri de cancer de san au fost diagnosticate anul trecut la nivel global si peste 620.000 de femei au pierdut lupta cu aceasta boala. Depistat in stadiu incipient, sansele de vindecare in cazul cancerului de san sunt de 95%, potrivit oamenilor de stiinta.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Test Cercetatori

Articole recomandate

Citeste si despre