Ce trebuie sa stii despre air-flow, igienizarea profesionala a dintilor

Air-flow-ul este o procedura moderna de igienizare profesionala a dintilor, destinata indepartarii in detaliu a placii bacteriene si a petelor de nicotina, cafea si alimente colorate.

Air Flow

Intr-o lume moderna si agitata, cafeaua este un stimulent aproape esential pentru multi dintre noi. Dar ti-ai pus vreodata intrebarea care este actiunea cafelei asupra dintilor tai? Tehnicile moderne de stomatologie vin in sprijinul tau pentru ca petele de nicotina, cafea si alimente colorate sau placa bacteriana sa nu mai fie o problema.

Pe langa curatarea dintilor, air-flow-ul ofera si un masaj gingival eficient, care stimuleaza circulatia sangvina locala, fiind recomandat in asociere cu detartrajul ultrasonic si periajul profesional sau ca procedura unica, repetata odata la 3 luni.

Air Flow

Air-flow-ul proiecteaza pe dinti un jet de particule cu un continut ridicat de bicarbonat de sodiu si apa, asigurand o curatare intensa a zonelor mai greu accesibile si o senzatie de prospetime a cavitatii bucale.

S-a observant ca la 98% dintre persoanele care si-au realizat un tratament profilactic air-flow sangerarile gingivale au disparut si culoarea gingiei a revenit la normal.

Cand se foloseste?

  • Ca procedura de profilaxie dentara, pentru igienizarea cavitatii bucale o data la 3 luni;
  • Pentru curatarea suprafetelor ocluzale inaintea efectuarii sigilarilor dentare;
  • Inaintea aplicarii aparatelor ortodontice fixe si in timpul purtarii lor, deoarece persoanele purtatoare de bracketi prezinta dificultati in a igieniza aparatul;
  • Curatarea bonturilor dentare inaintea cimentarii definitive a unei lucrari protetice;
  • Dupa realizarea detartrajului pentru finisare;
  • Pentru curatarea cu eficienta maxima a coloratiilor extrinseci datorate consumului de alimente si bauturi colorate, cafea, tutun.

Dr. Cristina Chiper, medic dentist, specialist in estetica dentara

LifeDentalSpa

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Copilul.ro

Alaturi de tine pentru a creste copii cu dragoste si incredere. Nu iti promitem ca iti vom rezolva problemele, dar iti promitem ca nu va trebui sa le faci fata singura.

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul