Ce spun mainile tale despre starea de sanatate

/ / Modificat: 2011-11-15
Ce spun mainile tale despre starea de sanatate

 Mainile sunt parti esentiale ale anatomiei tale. Ele te ajuta sa iti indeplinesti activitatile zilnice, sa ai grija de tine si de cei dragi. Pe langa scopul pur practic al membrelor tale superioare, exista si capacitatea lor de a reflecta simptomele unor afectiuni de care nici nu stiai ca suferi. Iata ce spun mainile tale despre starea de sanatate si cum poti interpreta anumite semne care pot indica afectiuni circulatorii, endocrine sau de alta natura.

Petele rosii in palme

Palmele tale se inrosesc in urma unor suprasolicitari precum spalatul rufelor sau gradinaritul. In situatia in care observi ca petele rosii persista timp indelungat, ar putea fi vorba despre eritemul palmar, un simptom al cirozei hepatice. In timpul sarcinii, inrosirea palmelor este un proces normal, rezultat in urma cresterii fluxului sanguin.

Lungimea degetelor

Lungimea degetelor iti poate oferi indicii pretioase cu privire la predispozitiile pe care le ai la anumite afectiuni. In mod normal, barbatii au inelarul mai lung decat indexul, iar femeile invers. In cazul in care o femeie are o configuratie masculinizata, in care degetul aratator este mai scurt decat cel inelar, au de doua ori mai multe sanse de a dezvolta afectiunea numita osteoartrita (deteriorarea cartilajului care protejeaza articulatiile).

Degetul aratator mai lung decat inelarul sunt asociate cu un risc accentuat catre cancerul mamar pentru femei si un risc mai mic de a suferi de cancer de prostata in randul barbatilor, arata un studiu efectuat in anul 2008.

Degetele umflate

Daca degetele tale sunt umflate si rigide mai multe zile consecutiv, desi ai renuntat la sare si bei lichide din plin, ar putea fi un simptom clar al hipotiroidismului.

Unghiile pale

In conditii normale, daca apesi pe suprafata unghiei, aceasta se albeste pentru cateva secunde si revine apoi la nuanta rozalie anterioara. In situatia in care unghiile raman albe si au nevoie de mai mult de un minut pentru a-si recapata culoarea naturala, ai putea suferi de anemie.

Dungi rosii sub unghii

Dungile rosiatice care apar sub unghii pot indica infectii in organism, in special in fluxul sanguin. Intrucat se formeaza in directia cresterii unghiei, ele seamana cu o serie de aschii fine.

Unghii ingrosate, de forma convexa

Unghiile ingrosate, de forma convexa, sunt simptome comune ale bolilor cardiace si pulmonare. Acest fenomen se petrece din cauza oxigenarii insuficiente a tesuturilor.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Maini sanatate

Articole recomandate

Citeste si despre