Beneficiile uleiului de masline pentru frumusete si sanatate

/ / Modificat: 2017-01-06
Beneficiile uleiului de masline pentru frumusete si sanatate

Beneficiile uleiului de masline nu se regasesc doar in curele de slabit sau in sanatate. Acesta are efecte miraculoase si in frumusetea ta, ajutandu-te sa economisesti bani si sa arati spectaculos in fiecare zi.

Beneficiile uleiuri de masline pentru sanatate

Specialistii au descoperit ca uleiul de masline are mult mai multe beneficii decat sa faciliteze gatitiul sau sa dea aroma salatelor. Atunci cand este consumat zilnic si corect are efecte permanente in mentinerea unei stari optime de sanatate.

masiline_ulei

Scade riscul bolilor de inima

Folosirea constanta a uleiului de masline in dieta ajuta la reducerea sanselor de a dezvolta boli cardiovasculare, una dintre cele mai grave fiind infarctul miocardic. El ajuta si la scaderea tensiunii arteriale sau la prevenirea inflamarii vaselor sanguine din corp care ar putea pune in pericol functiile inimii.

Ajuta digestia

Este unul dintre uleiurile care sunt absorbite cel mai usor in stomac. In acest fel, el ajuta digestia si contribuie la eliminarea rapida a toxinelor si resturilor alimentare din corp.

Daca suferi de afectiuni digestive ca ulcer sau gastrita, trebuie sa stii ca uleiul de masline are un efect calmant si terapeutic.

Protejeaza oasele si scade riscul de osteoporoza

Uleiul de masline isi pune amprenta si asupra sanatatii oaselor. El favorizeaza densitatea acestora si combate riscul de osteoporoza, un risc crescut la femei.

Amelioreaza diabetul

Medicii au descoperit ca acest ulei are efecte miraculoase asupra recuperarii in diabet. De aceea, el este recomandat in dietele specifice pentru aceasta boala.

Beneficiile uleiului de masline pentru frumusete

Inainte de toate, acesta este considerat un ulei al frumusetii. El te ajuta sa fii mai sanatoasa si mai frumoasa in fiecare zi.

ulei_masline

Hidrateaza si ofera elasticitate pielii

Cea mai buna crema sau lotiune de corp pentru sanatatea si frumusetea pielii o constituie uleiul de masline ultravirgin. Acesta hidrateaza si catifeleaza pielea, hranind fiecare celula.

Previne caderea parului si il revitalizeaza

Atunci cand nu mai ai solutii la gasirea celui mai bun produs pentru revitalizarea parului incearca acest tip de ulei. Hidrateaza, catifeleaza si intareste radacina fiecarui fir de par, impiedicandu-l sa cada.

Ajuta la mentinerea unui ten sanatos si stralucitor

Folosit pe post de crema de fata, uleiul de masline atrage numai beneficii in aspectul tenului: este un antirid foarte bun, trateaza imperfectiunile pielii si il hidrateaza oferind un aspect sanatos.


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre