Aspectul fizic si sanatatea

/ / Modificat: 2005-09-27
Aspectul fizic si sanatatea





 

Alunitele: orice schimbare a acestora poate fi un semn prematur de cancer al pielii. Fiti atenti in special la alunitele care cresc, sangereaza, te mananca sau devin din ce in ce mai inchise la culoare.

De asemenea, fiti atenti la noile alunite care apar. Vestea buna este ca acest tip de cancer este tratabil daca este descoperit intr-o faza incipienta. Cel mai bine este sa mergeti la medicul de familie, in cazul in care observati ceva ciudat.

Buzele si limba

- Limba rosie si care doare: indica anemie, asa ca mergeti la doctor pentru a face analize. O limba care doare poate fi de asemenea semnul ca organismul nu primeste vitaminele de care are nevoie, asa ca asigurati-va

ca mancati cel putin cinci portii de fructe si legume pe zi.

- Herpes pe buze: sunt dureroase si neplacute si pot trada stresul sau o imunitate scazuta. Incercati sa va relaxati facand lucruri care va aduc zambetul pe buze. Un herpes persistent, dar nedureros, ar putea fi un semn de cancer oral.

Parul si pielea capului

- Par subtire: s-ar putea sa aveti o glanda tiroida care nu functioneaza

cum trebuie, in special daca sunteti supraponderali. Hormonul eliberat de

aceasta glanda controleaza metabolismul si cresterea parului.

- Un scalp cu coji: este semn de dermatita seboreica, o conditie care poate fi agravata de consumul excesiv de alcool.

Picioarele si gleznele

- Varice vizibile: s-ar putea sa nu fiti destul de activi. Daca sunteti o persoana mai sedentara, sangele poate stationa in picioare, determinand o oboseala a acestora. De-a lungul timpului, acest lucru poate duce la varice. Exercitiile fizice regulate pot fi de folos pentru a evita aparitia acestora.

- Glezne umflate: semn vizibil de retentie de apa. Acest lucu apare din cauza deshidratarii. Asa ca asigurati-va ca beti destule lichide zilnic, cel putin 1,5 litri si stati departe de cafea si alcool.

Ochii si unghiile



  

Ochii

-  Membrane palide. Daca pielea din interiorul pleoapei de jos e foarte palida, ar putea fi un semn de anemie.

-  Umflaturi galbene. Daca exista umflaturi mici si palide deasupra sau chiar sub ochi, acestea sunt depozite de grasime si ar putea indica un nivel inalt de colesterol. Reduceti consumul de carne rosie, de lactate grase si mancaruri prajite.

Unghiile

- Umflaturi: unii oameni au unghiile bombate in mod natural, dar dezvoltarea lor dintr-o data poate fi un semn de anemie, probabil din cauza lipsei calciului din dieta voastra, asa ca puteti remedia situatia prin consumarea de lactate cu un continut mic de grasime.

- Pete albe: aceste pete arata o deficienta de zinc, mineral crucial pentru imunitate, asa ca trebuie sa consumati sardine la conserva, oua, branza, carne de pasare si orez brun.

Gatul si pieptul

- Pete albe pe gat: acesta ar putea fi un semn de diabet, in special daca va ingrasati in zona taliei si observati pete similare pe coate si genunchi.

- Semne pe sani: toate femeile stiu ca trebuie sa-si controleze sanii in mod regulat pentru a detecta posibilii noduli, dar semne ca scurgeri ale sfarcurilor sau urticarii pe sani pot indica de asemenea probleme. Mergeti la controale regulate la medicul vostru.

Palmele si bratele

- Mici umflaturi pe spatele bratelor pot indica faptul ca dieta voastra nu contine destule grasimi esentiale, asa ca ar fi bine sa cresteti consumul de seminte, nuci si ulei de peste.

-  Palme reci: daca palmele voastre sunt in mod constant reci, probabil ca este din cauza unei proaste circulatii a sangelui. Faceti exercitii regulate pentru a mentine activa circulatia sangelui.

Sursa: Mediafax

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre