Absorbante vs tampoane: avantaje si dezavantaje

/ / Modificat: 2012-02-06
Absorbante vs tampoane: avantaje si dezavantaje

Zilele delicate din viata fiecarei femei au nevoie de o protectie pe masura, de aceea industria de absorbante si tampoane isi imbunatateste an de an gama de optiuni pentru a acoperi cu brio toate necesitatile femeilor. Alternativele variate te pot pune in dificultate atunci cand iti alegi produsul esential pentru igiena ta, de aceea este recomandat sa tii cont de avantaje si dezavantaje in procesul de selectie.

Foto: mostphotos.com

In timp ce absorbantele sunt privite cu mai multa ingaduinta de consumatoare, tampoanele sunt in continuare controversate din pricina uzului de tip intern pe care il presupun. In realitate, ambele variante de protectie in zilele de menstruatie sunt potrivite in circumstante specifice.

Cum functioneaza absorbantele?

Absorbantele sunt destinate uzului extern (se aplica direct pe lenjeria intima cu ajutorul unei benzi adezive) si au rolul de a retine lichidul menstrual in materialul special. Vin intr-un numar mare de caracteristici (cu gel, din bumbac, cu aripioare sau fara, capacitate mica, mare si foarte mare de absorbtie).

Cum functioneaza tampoanele?

Tampoanele au o forma cilindrica si sunt concepute pentru a fi utilizate in interiorul vaginului. Materialul absorbant capteaza lichidul si nu ii permite sa se scurga in lenjerie. Se introduc cu degetele si se indeparteaza cu ajutorul unui snur rezistent.

Avantajele si dezavantajele absorbantelor

Absorbantele sunt cea mai buna solutie pentru o domnisoara aflata in anii pubertatii. In general, ele nu produc probleme de sanatate in zona genitala, lasa pielea sa respire si sunt ideale pentru somn si absorbtia fluxului abundent din primele zile. Permit scurgerea completa a menstruatiei si sunt usor de aplicat si schimbat.

Dezavantajul absorbantelor poate fi disconfortul, aspectul inestetic in anumite tinute si mirosul neplacut degajat mai usor.

Avantajele si dezavantajele tampoanelor

Tampoanele ofera avantajul libertatii de miscare, pot fi folosite pentru protectie in situatii speciale (tinute sumare, sport, plaja etc) si asigura un confort sporit in timpul verii.

Pe de alta parte, utilizarea lor continua poate provoca iritatii vaginale si alte reactii fiziologice importante (diaree, febra, soc toxic), predispun infectiilor daca nu sunt schimbate la timp si pot ramane blocate in vagin in cazuri exceptionale.

Medicii recomanda alternarea utilizarii absorbantelor cu tampoanele, pentru a elimina orice pericol de neplacere care ar putea surveni.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Avantaje absorbante Absorbante vs tampoane

Articole recomandate

Citeste si despre