10 sfaturi usor de pus in practica pentru a nu acumula kilograme in plus in perioada Sarbatorilor Pascale

/ / Modificat: 2019-04-25
10 sfaturi usor de pus in practica pentru a nu acumula kilograme in plus in perioada Sarbatorilor Pascale

Mesele de sarbatori sunt mereu un prilej de a petrece timp alaturi de cei dragi si, bineinteles, de a gusta tot felul de mancaruri delicioase, dar cu un efect nu tocmai placut: kilogramele in plus.

Noi am cautat sa vorbim cu niste specialisti in domeniu pentru a ne da cateva sfaturi si sugestii pentru a slabi eficient dupa intalnirea traditionala de Paste cu drobul, carnea, ouale si cozonacul carora cu greu le putem rezista.

Asadar iata cateva reguli pe care specialistii de la Intense Fitness ni le recomanda pentru a ne ajuta sa evitam acumularea kilogramelor in perioada urmatoare:

1. Incearca sa mananci la aceleasi ore ca si pana acum.

2. Incepe ziua cu un mic dejun echilibrat, in care poti include traditionalele oua rosii si legume crude.

masa-paste2

3. Daca esti iubitor de pasca sau cozonac, alege sa le consumi ca masa unica si nu ca desert. Poti de exemplu sa mananci o felie de cozonac sau pasca la prima gustare de dimineata, intre mic dejun si pranz.

masa-paste3

4. La pranz nu combina toate alimentele traditionale care le ai in casa: drob, ciorba de miel, friptura de miel, oua rosii. Alege un fel si serveste-l in portii mai mici cu o salata langa sau legume.

masa-paste1

5. Mananca incet, bucura-te de mancare si de discutiile cu cei prezenti la masa.

6. Profita de soarele de afara si mergi sa te plimbi prin aer liber macar 30 minute pe zi.

7. Nu uita sa te hidratezi suficient. Apa este cea mai buna sursa de hidratare.

8. Pentru cina alege ceva usor insotit de o salata la fel ca si la pranz.

9. Daca ai tinut post ai grija sa introduci incet alimentele traditionale, portii cat mai mici de proteina animala in prima zi, crescand treptat in a 2-a si a 3-a zi de Paste, pentru a evita suprasolicitarea bilei si a ficatului.

10. Dupa ce te bucuri trei zile de aceste preparate traditionale, revin-o la dieta ta obisnuita. Daca ai fost echilibrat si nu ai abuzat de nimic o poti face direct dupa cele trei zile. Daca totusi ai abuzat, revenirea se face treptat.

Iar pentru ca totul sa fie mai usor, putin sport nu strica niciodata. Alex Valah ne invata cateva exercitii super simple, pe care le putem face chiar acasa.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sarbatori

Articole recomandate

Citeste si despre