Semne care arata ca trebuie sa schimbi bona

/ / Modificat: 2011-01-19
Semne care arata ca trebuie sa schimbi bona

Alegerea bonei este o misiune dificila pentru parinti. Mamicile intra in panica numai cand se gandesc sa lase copilul jumatate de ora cu altcinea, fie si o ruda, daramite ore intregi cu o persoana practic straina. Exista cateva semne care iti pot sugera ca bona pe care ai ales-o nu este cea mai potrivita pentru copilul tau!

Il vezi pe copil ca nu este prea fericit sa vada bona, devine anxios si retras in preajma ei

Este adevarat ca mama sau tata sunt cei in preajma carora copilul se simte cu adevarat in largul lui, insa de obicei manifesta atasament si pentru alte persoane din jur. Una dintre acestea ar trebui sa fie bona. Daca simti ca nu s-a realizat o conexiune intre el si bona inseamna ca trebuie sa o schimbi.

Constati ca nu ti-a respectat regulile

Chiar daca acum ea sta un pic mai mult in preajma copilului, nu inseamna ca stie mai bine de ce anume are nevoie micutul tau. De cand s-a nascut te-ai straduit sa ii creezi un program si o rutina in aproape tot ce tine de el. Si iti doresti in continuare sa il pastrezi in aceeasi directie. Daca observi ca bona incearca sa isi impuna altele sau omite unele dintre ele, nu este in ordine.

Daca intarzie aproape de fiecare data!

Punctualitatea reprezinta mai mult decat simpla idee de a ajunge la timp la locul de munca. Implica respect, responsabilitate, angajament si seriozitate. Cum sa lasi pe mana ingrijirea bebelui tau unei persoane care nu este in stare sa ajunga aproape niciodata la timp la serviciu? Inseamna ca nu va reusi nici sa adoarma copilul cand trebuie, sa ii dea sa manance la ora potrivita sau s ail schimbe la timp.

Daca ti se pare ca bona e usor evaziva cand o intrebi cum au petrecut ziua!

Felul in care cea care are grija de copilul tau isi petrece ziua in preajma lui nu ar trebui sa fie un secret. De fiecare data cand ajungi acasa esti nerabdatoare sa afli toate detaliile despre ce a facut bebele in ziua respectiva. Daca bona este nerabdatoare sa iti povesteasca si sa iti dea detalii este bine, dar daca se impleticeste adesea in vorbe, se balbaie, pare plictisita sau simti ca are ceva de ascuns, acest lucru ar trebui sa iti dea de gandit.

Daca atunci cand ajungi acasa bebelusul este apatic, nelinistit sau agitat intr-o maniera ciudata!

Ai fost acasa atata timp cu bebele tau si cam stii in ce dispozitie trebuie sa fie la ora la care ajungi acasa in functie de rutina pe care i-ai stabilit-o in prealabil. Nu inseamna ca trebuie sa fie in fiecare zi la fel, dar daca copilul ar trebui sa fie sau sa para odihnit la ora aceea si nu este asa, atunci ai o problema. Mai ales daca trebuia sa doarma inainte de venirea ta si cand ajungi este mai adormit ca niciodata.

Daca micutul pare murdar si neingrijit!

Curatenia copilului este o sarcina de baza a bonelor. Daca nu este in stare sa faca macar atat pentru el, atunci cum poti lasa pe mana ei dezvoltarea si educatia bebelusului tau sau alte activitati mai complexe. Daca observi ca are iritatii pe fundulet de la pampersi sau ca este zgariat ori ca nu a fost sters cum trebuie cand i s-au schimbat scutecele, bona este nepotrivita pentru acest job.

Daca bebelusul este implicat in accidente minore, care ar fi putut fi evitate!

Daca observi ca micutul sufera mici accidente usoare (zgarietari, vanatai, rani la nivelul fetei etc.), care ar fi putut fi evitate cu usurinta, atunci este timpul sa te gandesti daca ai facut alegerea cea buna. Daca bona nu reuseste sa evite aceste acidente minore, atunci cum sa te increzi ca va face fata si iti va proteja bebele de accidente mai grave?

Daca observi ca dispar lucruri din casa!

Nu in ultimul rand, daca observi ca incep sa dispara lucruri din casa, ca unele lucruri nu se leaga atunci cand iti zice ceva este bine sa o schimbi. Chiar si cel mai mic semn de suspiciune inseamna ca ceva nu este in regula. Ai nevoie in preajma copilului tau de o persoana care sa fie de incredere si pe care sa te poti baza in orice situatie.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Bona copil

Articole recomandate

Citeste si despre