Top 5 cele mai bune carti de parenting

/ / Modificat: 2018-09-11
Top 5 cele mai bune carti de parenting

Cele mai bune carti de parenting ar trebui sa te consoleze, dar si sa te provoace ca si parinte, sa iti reaminteasca ca pentru a putea fi un parinte prezent pentru copilul tau, un parinte bun si iertator, ar trebui mai intai sa fii toate acestea pentru tine insuti.

O carte buna de parenting ar trebui sa justifice timpul si banii investiti in ea, sa iti aduca introspectie si dupa ce o citesti sa te lase cu sentimenul ca nu esti singurul parinte care se confrunta cu dificultati, ca exista rezolvare in orice problema de parenting intampini si ca reteta de a fi un parinte bun nu este una rigida cu pasi bine stabiliti pe care daca nu ii urmezi totul se va narui.

5 carti de parenting pe care trebuie sa le citesti

Cartile de parenting de mai jos sunt cateva dintre cele mai bune in domeniu, asa ca poti sa le adaugi listei tale de lectura:

1. "Creierul copilului tau", de Daniel J. Siegel si Tina Payne Bryson

Aceasta carte abordeaza o strategie de acceptare insa foloseste neurostiinta pentru a-ti explica ce abordare de parenting este cea mai buna, de exemplu daca stii ce parte a creierului este activata in timpul unei crize de furie a copilului, atunci ai putea sa stii mai bine cum trebuie sa reactionezi.

2. "Cum sa vorbim copiilor daca vrem sa ne asculte", de Adele Faber si Elaine Mazlish

Cartea devenita clasica, a fost publicata in 1980 si s-a vandut in milioane de exemplare de atunci. Autoarele au si ele copii, asa ca scriu la persoana intai, intr-un stil fermecator si amuzant, plin de compasiune la fel de actual astazi ca acum aproape 40 de ani.

3. "Mai putin e mai bine. Cum sa usurezi viata copiilor", de Kim John Payne si Lisa M. Ross

In societatea de astazi copiii au un program la fel de aglomerat, daca nu si mai aglomerat decat al adultilor. Autorii sustin ca simplificarea vietii celor mici este solutia cea mai buna si creioneaza etape si limite, definesc rutine zilnice si vorbesc despre cum sa reduci accesul la informatiile nepotrivite varstei, totul pentru a asigura cresterea si dezvoltarea armonioasa a copilului tau.

4. "Copilul, familia si lumea exterioara", de D.W. Winnicott

Pediatrul si psihoanalistul britanic D.W.Winnicott, cel care a creionat fraza "o mama suficient de buna", exploreaza bazele relatiilor din copilarie, incepand cu cea dintre mama si nou nascut, pe care o considera esentiala in dezvoltarea personalitatii. Vorbind direct si informal, autorul discuta subiecte precum independenta, hranitul, joaca, timiditatea, dar si furatul si mintitul, separand abilitatile parintilor in native si deprinse.

5. "Nu exista copii rai", de Janet Lansbury

Cartea reprezinta o colectie de articole ale autoarei, oferind un ghid al comportamentelor toddlerilor si modalitatile pe care parintii le pot aplica cu respect fata de copil pentru a gestiona aceste comportamente, astfel incat atat ei cat si cel mic sa aiba de castigat.

Cartea trateaza subiecte variate, de la pedepse, la cooperare, limite, crize de furie si poate fi o unelta indispensabila si extrem de practica in anii critici in care copiii mici sunt obligati din punct de vedere al dezvoltarii sa iti testeze limitele rabdarii si afectiunii.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Parenting Parenting modern Ghid parenting Carti parenting

Articole recomandate

Citeste si despre