NU face NICIODATA aceste lucruri unui bebelus

/ / Modificat: 2020-06-18
NU face NICIODATA aceste lucruri unui bebelus

A fi parinte este una dintre cele mai dificile si fermecatoare meserii din lume. Uneori, proaspetele mamici fac cateva greseli cu bebelusii lor, din cauza lipsei de experienta.

Nu face asta bebelusului tau!

Exista unele lucruri pe care nu trebuie sa le faci niciodata bebelusului, chiar daca alte persoane iti spun ca este bine. Aminteste-ti ca ceea ce conteaza cu adevarat este sa-ti urmezi instinctele atunci cand vine vorba de bebelusul tau si nu uita niciodata ca el are nevoie de tine tot timpul. Are nevoie mereu de protectia si ingrijirea ta.

Nu adauga zahar in mancarea copilului

Dieta bebelusilor nu trebuie sa contina zahar rafinat. Nevoia de dulce a celor mici poate fi suplinita de alimente bogate in carbohidrati si fructe. Adaugarea zaharului la mancare in primul an de viata al copilului poate provoca probleme grave de sanatate, precum obezitatea, diabetul, letargia, inclusiv carii.

Nu-ti ignora bebelusul cand plange

Bebelusul nu plange ca sa te enerveze sau sa te deranjeze. O face pentru ca acesta este modul lui de a comunica cu tine. Prin plans iti spune ca are nevoie de ceva, intr-un anumit moment. Daca el continua sa planga, desi l-ai hranit si s-a odihnit, inseamna ca ceva nu este in regula. Cand il ignori, copilul tau va suferi foarte mult. Aminteste-ti ca este o fiinta neajutorata, care depinde in totalitate de tine.

Nu il lasa singur

Nu lasa niciodata copilul singur, ii face mult rau. Lasandu-l singur nu invata sa fie independent, ci doar se simta abandonat. In viata de adult, el va ramane cu rani emotionale grave, pentru ca nu-si simtea parintii aproape de el cand avea nevoie cel mai mult de ei. De asemenea, el va fi nesigur si va avea stima de sine scazuta de-a lungul vietii.  

Nu lovi copilul

Nu lovi niciodata copilul. Nici pe al tau, nici pe al altcuiva. Violenta nu este niciodata o solutie, asa ca bataia nu va trebui sa fie o optiune pentru educarea celui mic. De cand este bebelus, copilul are nevoie de disciplina si educatie, dar asta nu inseamna ca trebui sa folosesti violenta, nici atunci cand se comporta urat.In calitate de parinti si adulti, datoria noastra este sa ghidam copilul, sa-l protejam si sa-l invatam prin dragoste. Explica-i lucrurile cu voce ferma, dar intotdeauna cu dragoste si din inima. Violenta il face sa se supuna din frica, sa tina ranchiuna si sa-i provoace rani emotionale.

Nu inceta sa-l tii in brate

Asa cum nu trebuie sa-ti lasi singur copilul sau sa planga, nu inceta sa-l porti in brate. De multe ori auzi ca nu este bine sa-l tii in brate pentru ca se va obisnui asa sau va deveni independent emotional. Nu da atentie acestui sfat. Bebelusul tau are nevoie de bratele tale pentru ca ele ii ofera siguranta si incredere inca de la inceputul vietii. El are nevoie de afectiune si de contactul cu tine tot timpul si astfel, intre voi, se va stabili o legatura foarte puternica.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Bebelus Zahar Violenta

Articole recomandate

Citeste si despre