Lucruri marunte care iti vor face copiii fericiti

/ / Modificat: 2017-11-07
Lucruri marunte care iti vor face copiii fericiti

Iti exprimi dragostea fata de copilul tau zi de zi, ora de ora, uneori prin gesturi mici alteori prin unele marete? Este si normal, cand iubesti vrei sa vezi persoana respectiva fericita, iar cand e vorba de micutul tau, cu atat mai mult! Stii tu insa ca cel mic nu pune pret doar pe lucrurile de valoare si ca de cele mai multe ori conteaza mai mult gesturile mici?

10 gesturi mici care iti vor face copilul fericit

Cand vine vorba de copiii nostri, ne transformam in leoaice! Facem orice pentru ei, nici Luna nici Soarele nu par prea departe pentru a le pune pe tava. Insa cel mai mult si mai mult pentru dezvoltarea copilului tau conteaza felul in care ii esti alaturi zi de zi, cum reusesti sa ii insufli incredere in fortele proprii, cum ii apreciezi eforturile si petreci timp efectiv cu el, unu la unu, avand o activitate placuta impreuna.

Iata cateva gesturi mici, care au o semnificatie aparte pentru copilul tau si il fac fericit: 

Lipeste pe frigider felicitarile facute de copilul tau

Desenele celui mic sunt facute special pentru tine si uneori pot chiar ascunde elemente cu o semnificatie mare pentru el. Ce recunoastere mai mare ii poti arata, decat lipindu-le la loc de cinste in locul cel mai vizibil din casa?

Poarta bijuteriile create de el

Cate dintre noi nu am primit cu ocazia aniversarii sau de ziua mamei, bratari sau lanturi facute de copil? Sa ii ceara tatalui sa cumpere un cadou in numele lui este usor, dar daca si-a pus la treaba imaginatia si si-a rupt din timpul de joaca pentru a crea ceva special pentru tine, cadoul devine cu atat mai personal si mai valoros. Poarta-l macar in prezenta copilului pret de cateva zile.

Creeaza traditiile familiei

De exemplu,o seara speciala pe saptamana in care comanzi sau pregatiti impreuna un preparat pe placul tuturor, apoi toata familia se uita la un desen animat preferat al copilului sau la filmulete cu voi toti de cand s-a nascut si pana in prezent.

Cel mic va fi incantat sa "dicteze regulile" pentru o seara, sa aleaga el ce mancati sau ce film sa urmariti. De asemenea, o traditie de sezon e binevenita: o activitate placuta cu care sa intampinati fiecare anotimp.

Incurajeaza-ti copilul sa isi exprime sentimentele

Ofera-i un sfat daca ti-l cere, dar mai presus de toate da-i ocazia sa iti spuna ce are pe suflet si incurajeaza-l sa isi exprime sentimentele, fie ca sunt bune sau rele. Cine nu are nevoie de un bun ascultator din cand in cand, pentru a-si lua de pe suflet anumite lucruri?

Developeaza fotografii cu el din diferite etape

Da, stim, in anul 2017 avem mii si mii de poze in telefoane si stocate pe computer, insa cel mic va fi incantat sa isi vada chipul intr-o poza in rama ori de cate ori intoarce capul si se uita pe etajera din sufragerie sau din camera lui. Povesteste-i cate ceva despre ocazia cu care ai facut fotografia respectiva, iar daca este o povestioara amuzanta la baza ei cu atat mai bine!

Lauda-l pentru micile sale reusite

Da-i ocazia celui mic sa te auda spunand ceva frumos despre el, lasandu-l sa creada ca tu nu stii ca el aude. Da, laudele sau recunoasterea meritelor in fata lui sunt importante, dar sa te auda cum te mandresti cu o realizare de-a lui la prietenele tale, este cu atat mai important pentru el. Il vei determina sa aiba o parere mai buna despre sine si sa isi sporeasca increderea in fortele proprii.

Lasa-l si pe el sa te invete ceva

De cele mai multe ori copiii sunt cei care invata de la noi, dar ce-ar fi ca o data la ceva timp sa fie ei "invatatori:? Fii atenta la indicatii, multumeste-i pentru rabdare si lauda-i meritele de bun profesor. Copilul va fi mandru sa te fi invatat si el ceva pe tine.

Pregateste-i micul dejun

Iubirea se ascunde in gesturi mici. De la vafele de dimineata coapte in forma de inima, pana la mici sandvisuri personalizate sau mesaje haioase strecurate in cutia cu pachetul de la scoala, lasa-ti imaginatia sa zburde!

Lasa-l sa hotarasca singur cu ce sa se imbrace

Testeaza-i imaginatia si lasa-l sa isi incropeasca singur tinutele o data de doua ori pe saptamana. Lasa-l chiar sa isi poarte hainele de ocazie: la supermarket daca vrea. Oricum cei mici cresc foarte repede si nu apuca sa le poarte de prea multe ori.

Joaca-te cot la cot cu el in parc

Parcul de distractie este mereu pe placul copilului tau. Scoate la iveala copilul din tine si joaca-te cot la cot cu cel mic, bucura-te de fiecare cursa sau masinuta pe care o incearca cel mic.

Daca e ceva la care se pricep copiii acest lucru este entuziasmul, chiar si pentru cele mai neinsemnate lucruri. Este o lectie pe care o putem invata de la ei, sa dam noi valoare unui lucru si sa nu ne ghidam doar dupa insemnatatea lui materiala.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Crestere copii Viata de mama Fericire copii Copilarie frumoasa Timp copii

Articole recomandate

Citeste si despre