Ghidul jucariilor pentru copilul tau

/ / Modificat: 2015-08-24
Ghidul jucariilor pentru copilul tau

Desi sunt privite adesea fara a li se da prea multa importanta, jucariile joaca un rol esential in dezvoltarea copiilor. Jucariile potrivite le dezvolta imaginatia si creativitatea micutilor si in acelasi timp le dezvolta logica si capacitatile cognitive.

Este important sa alegem jucariile potrivite pentru micutii nostri deoarece exista posibilitatea ca unele jucarii si jocuri sa fie pur si simplu prea complicate pentru micutul tau, in timp ce altele sunt plictisitoare deoarece nu le provoaca deloc gandirea. Jocul ideal este cel care echilibreaza perfect divertismentul cu educatia si cunoasterea.

Pentru bebelusi, jucariile cat mai simple sunt alegerea potrivita, o atentie sporita trebuie sa acorzi pieselor jucariilor pentru ca acestea sa nu fie inghitite din greseala de cel mic. In general vei gasi pe ambalajul jucariilor recomandarile pentru varste. Odata ce micutul creste, si jucariile sale trebuie sa se diversifice si sa aiba o componenta educativa.

Prin jocuri colorate si distractive micutii pot invata cifrele si literele si chiar cateva cuvinte intr-o limba straina. Totodata, exista numeroase jocuri si jucarii logice pe care le poti rezolva alaturi de copil si care vor fi cu siguranta distractive pentru toata familia. De altfel, specialistii atrag atentia asupra faptului ca jucariile sunt mult mai importante decat cred parintii, contribuind la dezvoltarea capacitatii intelectuale, creative, logice, lingvistice, emotionale si psihice a copilul.

In acelasi timp, unele jucarii pot amplifica inclinatiile si aptitudinile artistice ale copiilor, ca de exemplu jocurile muzicale sau cele de pictura.

Iata cateva recomandari de jucarii in functie de varsta micutului tau.

Jucarii pentru bebelusi

In afara de clasicele "zornaitoare", bebelusii vor fi stimulati de jucariile care reactioneaza la miscarile copilului, spre exemplu sunetele activate de un buton sau aparitia unui personaj la atingerea unei zone a jucariei.

Jucarie Bebe Bliss cub moale

Tiny Love - Jucarie cubul moale

Acest cub dintr-un material moale va dezvolta indemanarea micutului tau deoarece are mai multe elemente, inclusiv un cub interior de mai mici dimensiuni pe care il poate descoperi in timpul jocului. Indemanarea sa va fi provocata si de nasturele exterior pe care va invata sa-l inchida si sa-l deschida. Cubul este potrivit pentru bebelusii care au implinit 3 luni.

Jucarie Chicco Toba trupa muzicala

jucarie_chicco_toba_trupa_muzicala

Aceasta jucarie muzicala este una foarte distractiva pentru micutul tau. O atingere cu mana sau cu betele cu care este prevazuta toba va activa diverse sunete. Cu siguranta bebelusul tau va petrece ore in sir in compania acestei jucarii.

Premergator broasca 

polesie-premergator-broasca

Premergatorul broscuta il va ajuta pe micutul tau sa faca primii pasi fiind o jucarie care ii va atrage atentia imediat bebelusului datorita formei si culorii sale. Mai mult decat atat, cand micutul impinge premergatorul, umbrela broscutei se roteste, fapt ce cu siguranta il va intriga pe micut.

Catelus de plus 

catelus_1

Cu ajutorul acestui catelus simpatic micutul tau se va distra si va invata o grama de lucruri apasand butoanele situate pe labutele sau pe burtica lui. Bebelusul se va familiariza cu partile corpului, dar si cu numere si culori. Aceasta jucarie este recomandata copiilor care au implinit 6 luni.

Jucarii pentru copii ce au implinit 3 ani

Odata ce au implinit 3 ani, micutii sunt pregatiti sa descopere tot mai multe aspecte ale mediului care il inconjoara. Este varsta explorarilor asa ca jocurile trebuie sa-i stimuleze cunostintele si sa-i satisfaca nevoia de cunoastere.

Tricicleta pentru copii

tricicleta

Daca prichindelul tau are 3 ani e momentul sa-i cumperi o tricicleta care il va ajuta sa-si dezvolte capacitatile motorii. Va fi o placere sa mergeti in parc la o plimbare, iar el sa se plimbe cu tricicleta langa tine. Jucariile muzicale cu care este dotata aceasta tricicleta o vor face si mai interesanta pentru cei mici.

Laptop Oaki Oac

laptop_educativ_pentru_juniori

Acest "laptop" are 20 de activitati printre care invatarea literelor, ascultarea si gasirea cuvintelor, invatarea numerelor si diverse jocuri. Copii se pot juca in cele 5 moduri: Litere, Cifre, Cuvinte, Muzica si Jocuri.

Puzzle Cenusareasa

puzzle_cenusareasa

La acesta varsta poti face alaturi de micutul tau un puzzle distractiv. Puzzle-urile sunt un mod relaxant de a petrece timpul, dar totodata sunt si educative, iar micutul isi va pune mintea la constributie pentru a le rezolva.

Joc de memorie

joc_memo_cu_vehicule

Este un joc educativ si antrenant care va ajuta la dezvoltarea capacitatii de memorare si de concentrare. Jocul presupune formarea perechilor de cartonase cu masini. Este ideal pentru copii cu varsta cuprinsa intre 3 si 7 ani.

Jucarii pentru prichindei cu varsta cuprinsa intre 5 si 7 ani

Incepand cu varsta de 5 ani componenta educativa a jocului va fi una care va prima. Poti opta pentru jocuri logice, dar si pentru jocuri de societate pe care sa le jucati impreuna. Si jocurile de constructie sunt o alegere potrivita, dar si cartile ilustrate cu ajutorul carora se va familiariza cu lectura.

Set pentru montat modele Brico Project

set-pentru-montat-modele-brico-project

Acesta este un joc ce contine peste 60 de piese din lemn si care ii va provoca indemanarea micutului tau. Cu ajutorul pieselor din acest set se pot monta vehicule, avioane, elicoptere, animale si diverse alte figurine.

Set magnetic corpul uman 

Corpul-uman

Un set educativ si distractiv prin care copiii vor invata componentele corpului uman - sistemul osos si grupurile de muschi. Piesele combinate vor crea un corp uman de peste 90 de centimetri inaltime. Acest joc este recomandat pentru copii cu varsta cuprinsa intre 5 si 9 ani, iar micutii vor fi cu siguranta fascinanti sa afle ce se afla in interiorul corpului nostru.

Joc de Societate Monopoly Junior 

monopoly_junior

Monopoly este un joc distractiv pentru intreaga familie, iar aceasta varianta este special conceputa pentru copii. Se poate juca in 2, 3 sau 4 persoane, astfel ca micutul tau va putea sa se distreze cu acest joc de tranzactionare a proprietatilor si alaturi de cativa prieteni. O seara petrecuta alaturi de prichindei cu un astfel de joc pe masa va fi extrem de placuta pentru toti membrii familiei.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Jucarii copii Jocuri educative

Articole recomandate

Citeste si despre