Cand este bine sa-ti lasi copilul sa foloseasca tableta sau smartphone-ul?

/ / Modificat: 2016-08-17
Cand este bine sa-ti lasi copilul sa foloseasca tableta sau smartphone-ul?

De la ce varsta este indicat sa ii cumparam copilului nostru, un telefon mobil?

In zece – douazeci de ani ritmul vietii noastre a accelerat foarte mult iar noile tehnologii ne ajuta sa tinem pasul cu actvitatile zilnice. In ceea ce priveste beneficiile aduse de tehnologie in vietile noastre lucrurile sunt clare, insa care este situatia in cazul copiilor? Cand este bine sa-ti lasi copilul sa foloseasca tableta sau smartphone-ul

E greu sa gasesti raspunsul potrivit la aceasta intrebare, iar opiniile doctorilor sunt impartite in aceasta situatie. Pe de o parte exista temerile conform carora folosirea intensa a gadget-urilor ar putea afecta vazul sau dezvoltarea sociala a copiilor.

De asemenea, multi parinti se tem ca nu vor sti sau nu pot controla ce face copilul cu respectivul telefon. Daca foloseste internetul, daca intra pe site-uri periculoase, daca are convorbiri sau da sms-uri multe, la ore neportivite si lista poate continua.

telefon_copii

Pe de alta parte, exista o multitudine de aplicatii si jocuri interactive disponibile pe tablete, telefoane sau calculatoare, care dezvolta gandirea copiilor si ar putea oferi avantaje seminficative persoanelor care folosesc aceste dispozitive de la varste cat mai fragede.

De obicei decizia de a cumpara telefon copilului apare cand acesta merge la scoala, la 7-8 ani, pentru a fi usor parintilor de a lua legatura cu el, iar in cazul tabletelor varsta scade pana la 4 ani, sau chiar mai putin. 

Tinand cont de posibilele avantaje, producatorii de echipamente IT&C au dezvoltat tablete si telefoane, dispozitive dedicate folosirii de catre copii. Acesta este si cazul brand-ului local Evolio, care a lansat in luna aprilie un smartphone dedicat copiilor, Yuppi.  

smartphone_evolio_yuppi_control_parental

In comparatie cu un telefon obisnuit, smartphone-ul Yuppi are un design colorat, atractiv, cu 3 carcase: albastra, rosie si galbena, are dimensiuni reduse cu ecran de 3,5 inch pentru a fi tinut in mana usor de catre un copil si, cel mai important, are o aplicatie de control parental prin care parintii pot controla tot ceea ce face copilul pe telefon.  

Astfel, cei de la Evolio raspund nevoii parintilor de a sti ce face copilul cu telefonul si de a-i permite sa foloseasca anumite aplicatii in intervale de timp predefinite. 

Cei de la Evolio nu sunt la primul produs de acest gen, in trecut, tableta dedicata copiilor cu varste intre 3 si 12 ani bucurandu-se de un mare succes.  Mai multe detalii despre Yuppi gasiti pe site-ul Evolio, smartphone-ul fiind disponibil in magazinele de specialitate. 

smartphone_evolio_yuppi

Nu stim daca disputa dintre cei care recomanda folosirea tehnologiei in cresterea copilului si cei care sunt impotriva ei va ajunge la un numitor comun, insa, pe moment, putem testa produsele celor care incearca sa impace cele doua tabere. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Varsta telefon copii Telefon mobil copii Copii tehnologie Expunere copii tehnologie

Articole recomandate

Citeste si despre