Socializare. Cum sa te imprietenesti cu alte mamici

/ / Modificat: 2016-03-07
Socializare. Cum sa te imprietenesti cu alte mamici

Daca esti mamica pentru prima oara sau urmeaza sa fii, probabil ca te gandesti deja ca cercul tau de prieteni va trebui sa includa si alte mamici. Asta nu inseamna ca iti vei neglija vechiul grup, ci doar ca iti vei dori si vei avea nevoie sa il extinzi cu alte femei care stiu exact prin ce treci si care te pot intelege si ajuta cu sfaturi si sugestii avizate.

Oricat de mult te-ai bucura de simpla prezenta a copilului tau, vei simti nevoia, mai devreme sau mai tarziu, sa comunici si cu adulti atunci cand iesi cu el prin parc sau la locul de joaca.

Dezvoltarea relatiilor cu alte mame nu doar ca te va ajuta sa-ti pastrezi mintea mai limpede, dar astfel vei reusi sa ii creezi si copilului tau un context social mai convenabil, care sa-i permita sa socializeze.

Iata cateva sfaturi care iti vor fi de folos in a te imprieteni cu alte mamici!

Incearca sa incepi cautarile inca dinainte de a deveni mama

Nu astepta prima iesire in parc cu caruciorul pentru a-ti cauta noi prietene, poti incepe cautarile inca de la aflarea vestii ca vei deveni mama. Vizitele la medicul ginecolog care isi supravegheaza sarcina sunt un prilej bun pentru a intalni alte viitoare mamici, pentru ca e imposibil sa nu le intalnesti in sala de asteptare.

Veti avea copii de aceeasi varsta si veti trece impreuna prin toate perioadele mai placute sau mai dificile, de la colici si nopti nedormite la introducerea treptata a hranei solide.

Va veti ajuta cu sfaturi si veti face schimb de experiente, astfel ca totul va deveni mult mai simplu si mai placut pentru voi, stiind ca aveti un sprijin aflat in aceeasi situatie.

Inscrie-te pentru a participa la programe sportive pentru viitoare mamici

Cursurile de yoga sau cele de gimnastica pentru viitoare mamici aduc laolalta un numar impresionant de femei insarcinate. Aici este locul perfect pentru a socializa, pentru a impartasi impresii si experiente si pentru a te imprieteni cu alte femei care urmeaza sa devina mame.

In plus, simplul fapt ca va veti intalni intr-un cadru atat de intim si relaxat va fi de mare folos in construirea unei prietenii durabile.

Intra pe forumuri

Forumurile dedicate femeilor insarcinate sunt atragatoare pentru orice viitoare mamica din mai multe puncte de vedere. In primul rand, aici vei gasi raspunsuri la toate intrebarile tale legate de sarcina si de simptomele pe care le ai, de la femei aflate in aceeasi situatie.

Totodata, lumea virtuala este accesibila la orice ora din zi si din noapte, asa ca nu vei fi pusa in situatia de a te intreba daca deranjezi pe cineva. Mai mult decat atat, daca esti o persoana mai timida sau mai introvertita, online-ul poate constitui un bun inceput pentru legarea prieteniilor in lumea reala.

Exista forumuri si grupuri de discutii pe care poti opta sa comunici cu mamicile sau cu viitoarele mamici care locuiesc in apropiere si pe care chiar le poti intalni ulterior fara sa fiti nevoite sa faceti eforturi supraomenesti.


Organizeaza intalniri de joaca

Daca ai devenit deja mama, poti ruga ingrijitoarele de la cresa sau pe bona copilului sa iti prezinte alte mamici. Astfel, vei avea acces chiar la mamele ai caror copii intra in contact cu copilul tau.

Poti organiza intalniri de joaca cu ele si cu copiii, intalniri la care te vei putea distra si tu, nu doar micutul tau. In timp ce copiii se joaca, voi puteti vorbi despre problemele pe care le ridica cresterea acestora sau despre lucruri care va preocupa si pe care le aveti in comun.

Fii mereu prezenta la locul de joaca

Parcurile si locurile de joaca din centrele comerciale sunt primele locuri la care ar trebui sa te gandesti cand vine vorna de socializare. Locurile de joaca au, de cele mai multe ori, ingrijitori care stau cu copiii si au grija de ei in timp ce parintii isi pot lua un moment de respiro in care sa se relaxeze.

Aici vei avea ocazia sa socializezi cu alte mamici, sa afli lucruri noi de la ele, sa va faceti recomandari cu privire la obiceiurile copiilor vostri sau cu privire la lucrurile pe care le cumparati pentru ei. E o ocazie grozava sa iti creezi legaturi noi si durabile.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Socializare copii

Articole recomandate

Citeste si despre