Semne ca ai putea fi dependenta de copilul tau

/ / Modificat: 2023-10-04
Semne ca ai putea fi dependenta de copilul tau

In momentul in care nu mai concepi nicio activitate in absenta copilului, nu poti merge nicaieri fara el, vorbesti non-stop despre ce face si toata casa este tapetata cu pozele si lucrurile lui, este posibil sa fi creat o dependenta bizara fata de acesta, care poate deveni un viciu periculos pentru sanatatea ta emotionala, sociala, dar si amoroasa.  

Toate discutiile duc in final la... copil - indiferent ca se vorbeste despre vreme, lenjerie de pat, mobila de bucatarie sau de mancare si vacante, nu te poti abtine sa nu aduci in discutie si copilul.  

Faci poze non-stop copilului si le postezi peste tot - Facebook-ul, telefonul si camera copilului nu mai sunt suficiente pentru expunerea zecilor ori sutelor de poze pe care i le faci la fiecare miscare. Chipul copilului tau a devenit nelipsit din bucatarie, sufragerie si alte incaperi ale camerei, iar mai nou, te-ai gandit sa-ti imprimi si hainele cu pozele lui.

Visele tale sunt bombardate de copil - desi toata ziua esti cu gandul si privirea doar pe copilul tau, nu lasi mintea sa se odihneasca nici noaptea - ai devenit atat de obsedata de el, incat ai inceput sa il visezi foarte des, absolut toata existenta ta fiind astfel legata de el.

Ai inceput sa vorbesti pe limba bebelusului - nu te poti abtine sa nu te balbai, sa ganguresti ori sa folosesti diminutive copilaresti nici macar in discutiile cu prietenii sau cu seful tau.  

Orice persoana sau lucru iti aminteste de... bebelus - Un zambet, o unghie sau un tricou de pe o persoana este suficient pentru a-ti lega instantaneu mintea si gandurile de copil. Te trezesti constant spunand ca zambetul unei prietene este asemanator cu al bebelusului, ca cel mic adora culoarea rosie care se regaseste in rochia unei amice sau ca micutul tau adora sa manance morcovi, atunci cand ii vezi la cineva in farfurie cand iesiti in oras.

Nu concepi vacantele fara copil - nu te poti desprinde nici macar cateva ore de bebelus, daramite cateva zile? Lipsa vacantelor in doi si a momentelor de calitate petrecute cu partenerul ar putea pune presiune pe relatia ta de cuplu si ar putea duce la o ruptura intre voi.

Ti-ai facut un tatuaj cu numele, chipul, piciorul, mana copilului - ti se pare demodata ideea de a tine o poza cu el in portofel, pentru a purta imaginea si amintirea lui cu tine peste tot, de aceea, ai ales o cale ceva mai... permanenta: un tatuaj!  

Ai facut un blog cu si despre copilul tau - nu are nici un an implinit si deja copilul tau are blog. Retelele de socializare au devenit neincapatoare pentru toate pozele, gandurile si trasnaile copilului tau, de aceea, te-ai decis sa-i rezervi un mic "locsor" si in blogosfera.  

Iti inscrii copilul la toate concursurile si apoi iti terorizezi prietenii pentru voturi - nu ratezi niciun concurs care are ca subiect copiii si iti inscri prichindelul la cat mai multe dintre ele. Pana la urma, este o alta cale de a-l mai lauda putin, dar si de a-ti hrani obsesia pentru el.

De parca nu este suficient ca esti omniprezenta pe site-urile cu concursuri, aproape ca iti somezi si prietenii sa il voteze in fiecare zi, exasperandu-i cu rugaminti. In plus, profiti sa le mai spui ce a mai mancat bebe cu o zi inainte, cum a invatat sa faca la olita si cum iti lumineaza el viata de zi cu zi.  

Mergi la toate intalnirile cu prietenii cu copilul - viata ta sociala este pe butuci, dar pentru tine nu pare sa fie o problema. Refuzi invitatiile in locuri nepotrivite pentru copii si de fiecare data cand se iveste ocazia, apari cu el in brate, la intalnirile cu prietenii. Folosesti scuza ca nu ai avut cu cine sa il lasi, dar tu stii mai bine ca nu poti sta deloc fara el si ca este precum aerul pentru tine.

Sa fim seriosi: orice parinte este obsedat de copilul lui... insa pana la un punct. Pentru orice parinte, copilul lui este cel mai frumos, destept si cuminte din cati exista pe lumea asta. Insa in momentul in care nu reusesti sa iti separi viata de parinte de cea personala, sociala si amoroasa, este momentul sa ceri ajutor.

Obsesia pentru copil te-ar putea costa sanatatea, familia, prietenii si te-ai putea trezi singura. Cand nici nu iti dai seama, copilul creste, se desprinde din mainile tale si isi creeaza propria lui viata, iar tu risti sa ramai... singura!  

Cat de dependent crezi ca este indicat sa fii de bebelusul tau? Este vorba de dragoste nemasurata sau de un comportament periculos? Spune-ne parerile tale in sectiunea de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Viata parinte

Articole recomandate

Citeste si despre