Relatia ta cu invatatoarea copilului

/ / Modificat: 2015-09-17
Relatia ta cu invatatoarea copilului

Relatia cu invatatoarea copilului este una dintre sarcinile de care orice parinte de scolar ar trebui sa se preocupe, in conditiile in care cel mic petrece cateva ore bune la scoala, in compania si grija ei.

Descopera de ce este important sa stabilesti o relatie apropiata cu invatatoarea, dar si cateva moduri in care o poti consolida, pentru a te asigura ca micutul tau este pe maini bune la scoala!

Invatatoarea copilului este cea care ajuta la punerea bazelor educatiei scolare a copilului. In plus, este si persoana in compania careia copilul petrece jumatate din zi si care are grija ca acesta sa fie mereu in siguranta.

Practic, prin legarea unei relatii apropiate cu invatatoarea, ai sansa de a fi mereu la curent cu tot ce face copilul la scoala.

Mergi la toate sedintele cu parintii

Nu lipsi de la nicio sedinta cu parintii. Pe langa faptul ca prezenta ta arata cat de implicata esti in educatia copilului tau, este si o oportunitate de a te apropia mai mult de invatatoare. Ai ocazia sa afli situatia scolara si modul in care copilul tau se descurca la scoala, dar si sa o cunosti mai bine pe cea care se ocupa de educatia celui mic.

Fa vizite ocazionale la scoala

Nu te limita doar la sedintele cu parintii, care au loc de 1-2 ori pe semestru, pentru a vorbi cu invatatoarea, ci mergi la scoala mai des. Asigur-o ca esti cat se poate de deschisa sugestiilor si comunicarii cu privire la toate lucrurile care tin de copilul tau si ca poate sa te sune oricand doreste.

Implica-te in activitatile scolii

Parintii sunt adesea rugati sa se implice in diverse activitati legate de clasa sau scoala. Daca ti se ofera ocazia, nu ezita sa te inscrii in comitetul de parinti al clasei, sa ajuti la organizarea serbarilor si a evenimentelor caritabile in care este implicata clasa copilului tau. Pe langa faptul ca ai ocazia de a afla mai multe despre ce invata si face copilul la scoala, oferi o mana de ajutor si invatatoarei, lucru care va fi, cu siguranta, apreciat de aceasta si care te va apropia si mai mult de ea.

Fii politicoasa si mereu laudativa!

Nu trebuie sa ii lauzi manichiura sau coafura cea noua, pentru ca invatatorea sa te placa si sa te apropii de ea. Insa daca ai grija sa ii multumesti de fiecare data cand o vezi pentru efortul pe care-l depune pentru a-ti educa copilul si sa ii spui ca apreciezi devotamentul si pasiunea pe care le pune in meseria ei, va fi mai mult decat suficient pentru a-i intra pe sub piele si a-ti consolida relatia cu ea.

Nu abuza de timpul si bunavointa a invatatoarei!

Desi este indicat sa te interesezi constant de ceea ce face cel mic la scoala, nu suna zilnic invatatoarea, nu ii sugera sa aiba un tratamet preferential cu copilul tau si nu o critica decat daca este absolut necesar.

In caz contrar, se va simti hartuita si agasata si o vei indeparta de tine, ceea ce va fi in dezavantajul tau, pe viitor.

Mai cunosti si alte moduri prin care poti lega o relatie buna cu invatatoarea? Crezi ca micile "atentii" au succes garantat in acest sens sau ca alte lucruri sunt importante? Spune-ne parerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre